Německo: Policie chytila gang Maročanů, kteří vykrádali bankomaty s pomocí výbušnin
RSS

Německo: Policie chytila gang Maročanů, kteří vykrádali bankomaty s pomocí výbušnin

Nedávno jste si zde mohli přečíst o doslovné „epidemii“ vykrádání automatů, kdy situace již došla do takového stavu, že takřka každý den je vykraden nebo poničen jeden bankomat, přičemž vzhledem k použití výbušnin dochází i ke značnému poškození přilehlé budovy.
Nyní byl dopaden zločinecký gang, který bankomaty vykrádal. A jistě nikoho neudiví, že jde o příslušníky „obohacující kultury.“
Co je to za lidi, kteří vyhodí do povětří celé pobočky bank, aby ukradli pár tisíc eur nezdaněné hotovosti z bankomatů? No, řekněme to takhle: Nejsou odsud. Napadají Německo z oblasti Beneluxu a těží z nekontrolovaných hranic.
V časných ranních hodinách 16. června 2022 došlo k výbuchu v pobočce Westerwald Bank v Kroppachu v Porýní-Falci. Jak už to tak bývá, škoda na majetku v tomto případě zřejmě převažuje nad hodnotou hotovostní kořisti. Tam, kde kdysi byl bankomat, je nyní pole trosek.



Dva pachatelé byli zatčeni během noci, pět dalších nejprve uteklo v autě s holandskou poznávací značkou. U uzavřené železniční bariéry v Bonn-Beuel skončila 17. června jejich divoká cesta k holandským hranicím.
Kolínský „Express“ komplexně informuje o dopadení , ale do značné míry mlčí o pozadí pachatelů. Stačí se však blíže podívat na fotografie zadržených, abyste získali vlastní obrázek. Není třeba žádné další komentáře.
Vykradači bankomatů způsobují v Německu každoročně milionové škody. Podle policie Severního Porýní-Vestfálska se většina pachatelů nachází v oblasti Utrechtu, Rotterdamu a Amsterdamu. Pocházejí „hlavně z marocko-nizozemských zločineckých skupin, nizozemská policie odhaduje okruh na přibližně 500 až 700 lidí“.
Po celá léta bylo Německo terorizováno méně než tisícovkou Maročanů, kteří se opevnili v Holandsku, odkud opakovaně podnikali expedice na západoněmecké území, odkud se pak s kořisti stáhli do svého klidného zázemí v Holandsku…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden