NA DRUHÝ POHLED s Andrejem Duhanem
RSS

NA DRUHÝ POHLED s Andrejem Duhanem




SOSP
V cyklu rozhovorů Na druhý pohled si povídáme s hosty, kterých si vážíme, o tom, co není na první pohled vidět. Co je důležité, ale skryté, co se zjeví až na pohled druhý. Co většina lidí nevidí a měla by. Do 4. dílu si Vlastimil Veselý pozval právníka Andreje Duhana, autora knihy Konzervativní revoluce.
Proč se liberálové tak snadno vzdávají svobody slova – té základní hodnoty, podle níž se označují? Když už obsadili většinu státních institucí, jsou svobodné volby poslední šancí konzervativců na zajištění rovnováhy ve společnosti?
Mají globální sociální sítě provozované soukromými korporacemi právo cokoli mazat a blokovat s tím, že komu se to nelíbí, má si založit vlastní platformu?
Jak se může demokracie bránit tomu, aby takový vliv na politiku měly nevolené organizace placené ze zahraničí nebo veřejnými institucemi?
Proč je většina velkých firem, především globálních korporací, na straně progresivní levice, woke aktivismu, proti svobodnému trhu? Proč přistupuje na jejich požadavky a dokonce je financuje granty proti zájmům většiny společnosti?
Co znamená konzervatismus? Platí ještě dělení na pravici a levici, příp. jak vůči tomu chápat rozdělení na konzervativce a liberály? Kdo jsou dnes političtí lídři konzervatismu? V čem by se od nich mohl čeští politici inspirovat a kde to naopak nepůjde?
Co dnes chápeme pod pojmem Západ? Můžeme se ještě vrátit k jeho původním hodnotám nebo už došlo k porušení podstaty látky?
Proč se o revolučních změnách typu Green Deal, ESG, DIE, které v podstatě znamenají náhradu kapitalismu režimem, který jsme tu měli před Listopadem, víc nemluví? Je to móda, která pomine, nebo hrozí zničení systému, kterému vděčí Západ za svůj úspěch?
Co můžeme dělat pro to, abychom neztratili základní svobody a zvrátili nastupující cestu k režimu sociálních kreditů?


The post NA DRUHÝ POHLED s Andrejem Duhanem first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden