20 milionů muslimů zahájilo válku v Evropě
RSS

20 milionů muslimů zahájilo válku v Evropě




TSARGRAD
Migranti, kteří zaplavili území Evropské unie, hromadně protestují navzdory zákazům orgánů. Aby toho nebylo málo, Egypt v reakci na tlak Západu pohrozil vysláním palestinských uprchlíků do zemí EU.
Po leteckých útocích na obytné oblasti pásma Gazy Izrael oznámil úplnou blokádu území. Zastavily se dodávky vody, potravin, elektřiny, léků i paliva. Počet civilních obětí už přesáhl dva tisíce. Mezi nimi je mnoho žen i dětí.
Evropa vře
Davy se hromadně scházejí na shromážděních na podporu Palestinců. Navzdory zákazům místních orgánů. Bylo tomu tak ve Vídni nebo v Berlíně. Přibližně 50 příznivců Palestiny se shromáždilo před jedním z německých gymnázií. Do jejich rozptýlení bylo zapojeno 150 policistů. Tedy třikrát více než samotných demonstrantů.
Něco podobného se opakovalo ve francouzském Lyonu. Policie rozptýlila dav slzným plynem. A v Londýně dokonce úřady “poslaly” proti arabským demonstrantům místních “fotbalových fanoušků”. Protože se s nimi samy nedokázaly vypořádat.
V různých částech Německa „neznámí“ pachatelé strhávají a pálí izraelské vlajky. Přičemž nejde o jednorázové akce. Stává se to téměř každý den v Berlíně, Cáchách, Erfurtu, Pirne, Stralsundu, Schwerinu, Wittenu, Krefeldu i dalších městech.
Občanská válka v Evropě je na spadnutí
Tento trend neklesá, ale roste. Ve Francii si již dříve migranti neustále stěžovali z jakéhokoli důvodu. Ale teď mají důvodů k nepokojům nepočítaně. Emmanuel Macron ve své volební kampani slíbil, že bude podporovat nezávislost Palestiny. Jenže nedodržel slovo. Zdá se, že občanská válka na území EU je jen otázkou času.
Bruselské eurobyrokraty čekají dosud nepoznané potíže. V EU totiž žije obrovské množství přistěhovalců z arabských zemí. Evropu začali aktivně „osídlovat“ již od roku 2015.
Politický a ekonomický analytik Vladimír Solovéčik se domnívá, že migranti a uprchlíci nezůstanou lhostejní k situaci v Pásmu Gazy. Což znamená nejen účast na shromážděních. Ale i ve volbách těch, kteří získali občanství EU. Dále se může jednat o aktivní kampaň v médiích a na sociálních sítích. Také o konflikty přistěhovalců z arabských zemí se Židy žijícími v Evropě. A v neposlední řadě také o útoky na synagogy a židovská komunitní centra.
Zároveň orgány činné v trestním řízení v EU již nejsou schopny zvládat trestnou činnost uprchlíků z Ukrajiny. A teď se jako kdyby pro ně otevřela „druhá fronta“.
„Takzvaní „noví Evropané“ z řad migrantů a uprchlíků budou určitě chtít jít do války na Blízkém východě. Teroristické útoky na zařízení v těch zemích, jejichž vlády jsou na straně Izraele, jsou také docela možné,“ upozorňuje Solovejčik.
EU ve slepé uličce
Co má vlastně nyní vedení EU dělat? Koho podpořit? Sankce vůči Evropě ze strany arabských zemí včetně zákazu dodávek plynu a ropy jsou velmi pravděpodobné. Evropané stojící na prahu zimy z toho zjevně nebudou mít radost.
Pokud však některé země EU odmítnou podporovat Izrael, mohou počítat s vážnými problémy ze strany finančních struktur spojenými se sionisty. Nebo přívrženci Izraele. Nebudou žádné půjčky, investice a jiné výhody. A to vše je důsledek „výhod multikulturalismu“.











Příliv uprchlíků roste – vzniká v EU Islámský kalifát?








Natália Jereminová, politoložka a profesorka Katedry evropských studií na Fakultě mezinárodních vztahů Petrohradské státní univerzity, poznamenala, že ještě před tímto konfliktem mezi Izraelem a Hamásem se počet muslimů v zemích EU přiblížil 20 milionům.
„Většinou pocházejí z Blízkého východu z muslimských oblastí. Z Pásma Gazy už odešli desetitisíce lidí. A také spěchají do Evropy. Existují také uprchlíci ze Sýrie, Afghánistánu a Iráku.
Za posledních deset let se staly mocnou silou, která ovlivňuje politické prostředí v EU. To je skutečná hrozba. Navíc si tradiční politické strany s touto kategorií osob dlouhodobě zahrávají.
Takže shromáždění na podporu Palestinců jen tak rychle neskončí. Protože počet těch, kteří podporují Palestinu, je v evropských zemích velmi vysoký. S tím se nedá nic dělat. Usnadňuje to postoj EU. Protože Evropa není vůči tomuto konfliktu neutrální. Upřednostňuje podporu Izraele. A to vytváří vnitřní rozpory v rámci zemí EU. To bude mít velmi vážný vliv na stabilitu.
Jsou možná vážná ohniska násilí. Už jsou viditelné. Arabské země jako řekněme Katar mohou navíc odříznout plyn a EU se dostane do pasti. Smyčku utáhnou hospodářské a sociální problémy. To vše ovlivňuje politické pozice různých zemí. Pokud chce být EU silný hráč, musí se rozhodnout, zda chce blízkovýchodní konflikt vyřešit, nebo jej ještě zhoršit.
V poslední době asi milion lidí z muslimského světa dostalo nebo požádalo o azyl v EU. Což povede k tomu, že zatížení sociálních sfér se ještě zvýší. Nyní se v EU ve skutečnosti buduje jakýsi Islámský kalifát. A vnitřní rozpory se nutně zintenzivní,“ komentuje situaci Jereminová.
Hrozí násilný občanský konflikt
Vojenský expert, analytik Sergej Prostakov, uvedl, že motivy podpory Palestiny v Evropě jsou různé. Ale hlavní jsou náboženské a částečně etnické. Komunity migrantů a jejich potomků v evropských městech se staly četnými. Už před posledními událostmi neměly chuť začlenit se do nového prostředí.
„Vzhledem k sociálním obtížím může být prostředí takových komunit živnou půdou pro agitátory různých teroristických skupin. Přitom nejde o nejzávažnější riziko,“ míní Prostakov.
Zdá se, že rozpory mezi muslimskou populací a původními obyvateli EU se jen zesílí. Což povede k radikalizaci původního obyvatelstva. To je totiž již unaveno z neustálého přílivu migrantů a jejich opakovaných protestů. Po agresivních fotbalových fanoušcích vyjdou do ulic veteráni vojenských operací, kteří prošli Irákem, Afghánistánem, Sýrií a Libanonem. Půjdou chránit své rodiny. A v takových konfliktech vždy zvyknou přehrát obě strany.
Tsargrad

The post 20 milionů muslimů zahájilo válku v Evropě first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden