Ohrožení národní bezpečnosti: téměř 70 % amerických vojáků trpí obezitou
RSS

Ohrožení národní bezpečnosti: téměř 70 % amerických vojáků trpí obezitou


Podle nové rozsáhlé studie má téměř sedm z deseti příslušníků amerických ozbrojených sil nadváhu nebo obezitu, což může ohrozit připravenost armády a ohrozit národní bezpečnost. (Foto: Flickr)









Americký bezpečnostní projekt, nezisková organizace se sídlem ve Washingtonu, zjistil, že 68 % amerických vojáků se podle indexu tělesné hmotnosti, který zohledňuje věk, výšku a hmotnost člověka, řadí do kategorie „nadváha“ nebo „obezita“.



Zjistila také, že počet vojáků v kategorii „obézní“ se za posledních deset let více než zdvojnásobil – z 10,4 % v roce 2012 na 21,6 % v loňském roce.




Americká jednotka předčasně opouští Kuvajt kvůli „novým událostem“

Podle zprávy zveřejněné minulý týden představuje tento trend „hrozivou hrozbu“.



„Aby byla zajištěna dlouhodobá síla a akceschopnost ozbrojených sil, musí služby rozhodně a soudržně řešit obezitu ve svých řadách, udržovat přísné normy tělesné stavby a uvést zdravotní politiku do souladu s doporučeními založenými na důkazech,“ uvádí se ve zprávě.



„Identifikace, diagnostika a léčba obezity u vojáků v předních liniích naší národní obrany může v konečném důsledku rozhodnout o dlouhodobém přežití sil.




Putin podepsal dekret: 130 tisíc mladých mužů bude odvedeno

„Nemusí to být snadné, ale je to již dávno hotové.“



Každá složka armády Spojených států má v současné době své vlastní „minimální standardy tělesného složení“, které musí splňovat rekruti – a obezita je podle studie hlavním diskvalifikujícím faktorem uchazečů o vojenskou službu a „hlavním přispěvatelem ke zraněním ve službě a propuštění ze zdravotních důvodů“ v době, kdy se americká armáda potýká s náborem nových členů.



Podle údajů Pentagonu, které získal server Stars and Stripes, méně než čtvrtina Američanů ve věku 17 až 24 let splňuje akademické i fyzické předpoklady pro vojenskou službu.




Velká Británie se chystá vyslat na Ukrajinu pozemní vojáky

V dubnu generál Randy A. George – tehdejší náčelník štábu armády – a admirálka Lisa M. Franchettiová, zástupkyně náčelníka námořních operací, sdělili členům podvýboru pro připravenost ozbrojených sil Sněmovny reprezentantů, že armáda, námořnictvo a letectvo letos nedosáhnou svých cílů v oblasti náboru.



Armáda nesplnila svůj náborový cíl v roce 2022 o 15 000 vojáků, tedy asi o 25 %, ale ve fiskálním roce 2023 se jí podařilo situaci zlepšit a skončila s téměř 55 000 náborovými smlouvami, uvádí Roll Call.



Letectvo a námořnictvo si však nevedly tak dobře.




Přísně tajný projekt americké vlády. Dokáže vytvořit na obloze cokoliv

Letectvo usilovalo o nábor 26 877 nových letců v roce 2023, ale nedosáhlo téměř 2 700 osob, zatímco námořnictvo nesplnilo svůj cíl 37 700 nových námořníků o 7 450 rekrutů.



Americký bezpečnostní projekt nyní doporučuje, aby ministerstvo obrany zrušilo svá pravidla, která umožňují velitelům osvobodit obézní vojáky od lékařských zákroků, a přezkoumalo předpisy o tělesných kompenzacích.



Navrhuje také, aby obézní vojáci byli předáváni k léčbě příslušným lékařům, aby se častěji vypracovávaly zprávy o obezitě v armádě a aby se údaje o BMI uváděly ve zprávách o náboru a udržení vojáků v armádě zasílaných Kongresu.




Americký generál: Padne-li Ukrajina, zhroutí se světový řád!

„Díky odpovídajícímu screeningu obezity mohou vojenské útvary vyvinout proaktivní opatření k řešení obezity,“ uvádí se ve zprávě.



„Včasný screening zdravotních potíží souvisejících s obezitou, jako je prediabetes a vysoká hladina cholesterolu, je spojen s trvalým úbytkem hmotnosti, lepšími zdravotními výsledky a nižší finanční zátěží pro systémy zdravotní péče.“



Zpráva dále tvrdí, že obezita „není morálním selháním, ale zdravotní krizí“, neboť tvrdí, že armáda by se neměla snažit trestat vojáky, kteří přibrali.




Pyramidy v Antarktidě? Uniklé záběry z přistání americké armády

„Rámcování obezity jako problému nedostatečné vůle nebo disciplíny brání vojákům vyhledat a podstoupit léčbu, způsobuje, že velitelé a zdravotničtí pracovníci jsou méně ochotni zasáhnout, a zhoršuje zdravotní výsledky ve všech službách,“ uvádí se ve zprávě.



Podle současné praxe může být příslušníkovi služby, který neprojde „testem na pásce“, nařízen nápravný program, aby zvýšil pohybovou aktivitu a upravil stravu – s tím, že pokud se mu nepodaří zhubnout, může být nedobrovolně propuštěn, uvádí Military Times.



Autorka zprávy Courtney Manningová však uvedla, že armáda by místo toho měla vojáky s nadváhou posílat k lékaři, aby prozkoumal, jaké faktory mohou přispívat k jejich hmotnosti a zda se v důsledku toho neobjevují další zdravotní problémy.




Americká armáda potvrdila nárůst myokarditidy po zavedení vakcíny covid-19

Změna postoje přichází několik měsíců poté, co Americká lékařská asociace aktualizovala své zásady týkající se indexu tělesné hmotnosti a uznala „historickou újmu“ a „rasistické vyloučení“, protože „BMI je založen především na údajích shromážděných od předchozích generací nehispánských bělochů“.



Její nové zásady nabádají lékaře, aby používali BMI pouze jako jedno z měřítek tělesného složení – ve spojení s dalšími platnými měřítky rizika, jako je viscerální tuk, složení těla a obvod pasu, a také s genetickými a metabolickými faktory.



Zdroj: nypost.com
Článek Ohrožení národní bezpečnosti: téměř 70 % amerických vojáků trpí obezitou se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden