Státy EU jako ideální skrýš pro islámské zločince: Muslim, který vraždil v Belgii, utekl již v roce 2011 z tuniského vězení
RSS

Státy EU jako ideální skrýš pro islámské zločince: Muslim, který vraždil v Belgii, utekl již v roce 2011 z tuniského vězení


Všeobecně se ví, že Evropa je plná kriminálníků z různých – zejména islámských –  zemí. Mnohokrát to opakovali různí tamní činitelé, ale zbytečně, Evropa nadále vítá násilníky, teroristy a vrahy s otevřenou náručí.
Kriminálník dokonce může v zemích EU žít i dlouhé roky poté, co ve své domovině utekl z vězení. Přesně to je mimo jiné i případ Tunisana, který nedávno zabíjel Švédy v Belgii.
I přesto, že byl na tohoto zločince vydán zatykač i prostřednictvím Interpolu, v Belgii neměli žádnou snahu ho chytit a poslat do Tuniska.
Tunisan , který v pondělí v Bruselu zabil dva Švédy, byl terčem žádosti úřadů své země o vydání poté, co v roce 2011 uprchl z vězení, kde si odpykával 26letý trest odnětí svobody, uvedla v neděli prokuratura belgického hlavního města.
Tuto žádost o vydání, kterou belgické orgány obdržely v srpnu 2022, nevyřídil příslušný soudce bruselské prokuratury, kterému byla předána o dva týdny později, což byla „monumentální chyba,“ která v pátek večer vedla k rezignaci ministra spravedlnosti Vincenta Van Quickenborna.
V neděli to novinářům vysvětlil šéf bruselského státního zastupitelství Tim De Wolf. Připustil, že poté, co spis v září 2022 obdržel, ležel  pravděpodobně zapomenut ve skříni.
Pachatel pondělního útoku Abdesalem Lassoued byl v roce 2005 odsouzen k více než 26 letům vězení v Tunisku, ale v lednu 2011 z vězení utekl. Podle vysvětlení prokuratury byl tuniskými úřady nahlášen o jedenáct let později, 1. července 2022, prostřednictvím Interpolu.
V té době se však dokument zmiňoval pouze o žádosti o vydání „za účelem útěku z vězení,“ aniž by bylo uvedeno, že byl uvězněn na 26 let.
Žádost Tunisu musela být vyjasněna zasláním řady příloh o měsíc a půl později. Případ se ale u státního zastupitelství založil, aniž by ministerstvo záležitost oživilo.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Státy EU jako ideální skrýš pro islámské zločince: Muslim, který vraždil v Belgii, utekl již v roce 2011 z tuniského vězení se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden