Švédsko – země, kterou si přebírají kriminální muslimské gangy
RSS

Švédsko – země, kterou si přebírají kriminální muslimské gangy


Švédsko bylo ještě před 20 lety nejbezpečnější zemí v Evropě. Zlomový byl rok 2003, kdy se země rozhodla začít ve velkém přijímat muslimy. I když i předtím v zemi vykazovali nějakou tu muslimskou migraci, byla na relativně nízké úrovni.
Ovšem jakmile se začalo v roce 2003 ve velkém s přijímáním Iráčanů, pokračovalo se s přijímáním rozsáhlých somálských, syrských, afghánských a jiných komunit.
Tyto komunity začaly postupně tvořit ghetta, vytlačovat z nich původní obyvatelstvo a přebírat území. Výpověď  policejního komisaře s mnohaletou praxí hovoří za vše: zemi již zločinecké muslimské gangy doslova ovládly…
„Žádná srovnatelná země v Evropě nemá ani zdaleka tak rozsáhlý problém s organizovaným zločinem spojeným s imigrací jako Švédsko. Jsem policistou už 40 let. Takovou situaci jsem ještě nezažil. To je bezprecedentní,“ potvrzuje národní policejní komisař Anders Thornberg.
V nedávné zprávě je Švédsko hodnoceno jako země s největší zločinností v severní Evropě. Nikde nejsou obchod s drogami, obchodování s lidmi a trestné činy v oblasti sociálních dávek tak rozšířené a organizovaný zločin, který je převážně dovážený, nemá tolik příjmů.
Národní policejní komisař Anders Thornberg uvádí, že podle jeho zkušeností se situací nejsou čísla nesprávná.
„Je to horší než kdy jindy,“ říká.
„Sliby předchozích vlád, že rozbijí gangy, se staly pouhými prázdnými slovy, a přestože je funkční období  vlády Tidö stále na začátku, nic z její slibované změny paradigmatu zatím není vidět.“
Na druhé straně lze pozorovat další posun paradigmatu, kdy organizovaný zločin ve známém mafiánském stylu z dříve těžce zasažených zemí nyní začíná pronikat do politiky – veřejného sektoru, soukromých společností a tak dále.
To je vývoj, před kterým jiní policejní šéfové, například Carin Götbladová, varovali již dříve.
Varování nevedla k žádnému obratu. Naopak, Anders Thornberg nyní potvrzuje, že zločin si prožírá cestu do legální společnosti mnohem víc  než kdy jindy.
Podle národního policejního komisaře je nyní kriminalita imigrantů na takové úrovni, že hrozí, že ohrozí celou demokracii. A i když další země, které přijaly migranty, mají také podobné problémy, žádnou z nich nelze srovnávat s výjimečnou situací Švédska. Ukazuje to nová studie.
Popisuje, jak zločinecké gangy muslimských migrantů nyní vydělávají velké peníze nejen na obchodu s drogami a zbraněmi, ale také na obchodování s drogami, krádežemi a vydíráním. Dnes jsou švédským daňovým poplatníkům vykrádány miliardy na sociálních dávkách.
Švédsko bylo opakovaně kritizováno za přehnaný výklad pravidel EU o praní špinavých peněz. Běžní zákazníci bank a lidé, kteří mají doma hotovost, byli tvrdě zasaženi konfiskací a skutečností, že jsou kontrolovány částky ve výši pouhé desetiny toho, co předepisují směrnice EU, a to i u lidí, jako jsou švédští důchodci, kteří mají velmi daleko k  zločineckým muslimským gangům.
Podle této a předchozích studií tato drakonická pravidla pro obyčejné lidi nezabránila organizovanému zločinu prát peníze získané trestnou činností.
Zatímco průměrný Švéd se dostává do velkých problémů, gangy pokračují v praní velkých částek peněz, které pak mohou být použity na luxusní život, jako je nákup aut, bytů, cestování a další luxus.
Skutečnost, že se gangy prožraly do sociálních struktur, praní špinavých peněz ještě více usnadňuje.
Dotyčnou studii provedla nezávislá organizace Global Initiative (GI). Právě v jejich nejnovějším indexu toho, jak rozšířený je organizovaný zločin ve všech zemích světa, Švédsko vyniká.
Není sice nejhorší na světě, ale ve srovnání se srovnatelnými zeměmi výrazně vyčnívá jako země nejvíce postižená kriminalitou v severní Evropě. Švédsko je na tom nyní ještě hůře než pobaltské země, které se po komunistické éře dříve vyznačovaly vysokou kriminalitou.
Švédsko je na tom obzvlášť špatně, pokud jde o pašování lidí a obchodování s drogami a zbraněmi. Jedním z uváděných důvodů je, že je mnohem snazší pašovat lidi, drogy a zbraně do Švédska než do většiny ostatních zemí.
Přisuzuje se to trestní politice, v jejímž středu stojí práva pachatelů, kdy se nesmí zločince vlákat do pasti, nebo se nesmí provádět tzv. kriminální provokace.
Podle Anderse Thornberga má ve Švédsku kriminální ekonomika, která je ovládaná převážně přistěhovalci, obrat někde mezi 100 a 150 miliardami švédských korun ročně (v přepočtu cca 250 – 400 miliard Kč).
Lotta Mauritzonová, koordinátorka Národního operačního oddělení (NOA), dodává, že zločinci jsou také kreativní a neustále hledají nové způsoby, jak obejít zákony a předpisy, aby vydělali nelegální peníze.
Kromě toho mnoho z nich nyní také pracuje s vyděláváním peněz na franšízách, kde za poplatek prodají kriminální koncept jiným zločincům nebo se podílí na výnosech z trestné činnosti a školí je, jak na to.
„Pracují s ‚kriminalitou jako službou‘, kde prodávají znalosti o tom, jak vybudovat úspěšný podvod,“ řekl  Mauritzon   deníku Svenska   Dagbladet .
Popisuje, jak zločinci drží krok s vývojem společnosti a rychle využívají každé nové příležitosti, která se naskytne.
Jedním z příkladů, které Mauritzson zmiňuje, bylo, jak během pandemie v souvislosti se zeměmi, které zaváděly PCR testy pro vstup, gangy založily vlastní testovací centra, kde si účtovaly poplatky za vydávání falešně negativních výsledků testů těm, kteří to potřebovali.
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Švédsko – země, kterou si přebírají kriminální muslimské gangy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden