Gazdík rezignuje na funkci ministra i místopředsedy STAN
RSS

Gazdík rezignuje na funkci ministra i místopředsedy STAN

COM/PL
Ministr školství Petr Gazdík (STAN) rezignuje ke 30. červnu na funkci ve vládě. Oznámil to dnes na svém twitterovém účtu. Média v posledních dnech upozorňovala na jeho styky s podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem, který patří mezi obviněné v kauze pražského dopravního podniku. Gazdík uvedl, že se necítí ničím vinen, nechce ale rozkolísat vládu ani koalici na prahu předsednictví v Evropské unii, které na Česko připadá v druhé polovině roku.
„Rozhodl jsem se podat demisi z funkce ministra školství ke 30. 6. Přesto, že se necítím ničím vinen ani ve věcné, natož trestně-právní rovině,“ oznámil na twitteru v neděli krátce před desátou dopoledne Petr Gazdík.
V případu Gazdík nepatří mezi podezřelé, podle médií se a le sešel s Redlem v zabezpečené kanceláři, trávili spolu víkend v Alpách a komunikovali přes zašifrovaný telefon. Gazdík kontakty nepopřel, vyloučil ale, že by Redl nějak zasahoval do jeho politických kroků či rozhodování STAN. „Mé styky s některými lidmi však vrhají stín i na hnutí STAN. Nechci rozkolísat vládu ani koalici na prahu předsednictví EU,“ vysvětlil svou rezignaci.
Jedná se o první změnu ve vládě Petra Fialy (ODS) od jejího prosincového jmenování.
The post Gazdík rezignuje na funkci ministra i místopředsedy STAN first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden