Bílý dům přiznává, že lhal o vakcínách
RSS

Bílý dům přiznává, že lhal o vakcínách

Zatímco zběsilá inflace dál kope Američany do zubů, Bidenova administrativa nemůže přestat dělat vítězná kolečka nad tím, kolik toho „dokázala“ – tím, že si připisuje zásluhy za věci, které už byly v pohybu. (Foto: Flickr)







Ve čtvrtek se Bílý dům opět poplácal po zádech – chlubil se „8,3 milionu pracovních míst“ a „nejrychlejším poklesem nezaměstnanosti na začátku prezidentského období“ v historii – což je přirozená reakce na zrušení vládních omezení, která zabíjejí pracovní místa.



Ale počkejte, oni také lhali – tvrdili, že když Biden nastoupil do úřadu, „miliony lidí byly bez práce a nebyla k dispozici žádná vakcína“ , což je kategorická lež.



When President Biden took office, millions were unemployed and there was no vaccine available. In the last 15 months, the economy has created 8.3M jobs and the unemployment rate stands at 3.6% — the fastest decline in unemployment to start a President's term ever recorded. — The White House (@WhiteHouse) May 12, 2022 Když prezident Biden nastoupil do úřadu, byly miliony lidí bez práce a nebyla k dispozici žádná vakcína.



Za posledních 15 měsíců ekonomika vytvořila 8,3 milionu pracovních míst a míra nezaměstnanosti činí 3,6 %, což je nejrychlejší pokles nezaměstnanosti na začátku funkčního období prezidenta, jaký byl kdy zaznamenán.



We previously misstated that vaccines were unavailable in January 2021. We should have said that they were not widely available. Vaccines became available shortly before the President came into office. Since then, he’s responsible for fully vaccinating over 200 million people. https://t.co/rHJ0GZ63Dy — The White House (@WhiteHouse) May 13, 2022 Bílý dům (@WhiteHouse) 12. května 2022 Pro začátek, sám Biden byl před nástupem do funkce očkován. Ve skutečnosti se v době Bidenova nástupu do funkce v rámci „operace Warp Speed“ Trumpovy administrativy podávalo více než milion dávek denně. A i když se admin může spolehnout, že Twitter neoznačí jeho tweet za „nepravdivý nebo zavádějící“ – jak to často dělal během minulé administrativy, lež byla tak do očí bijící, že je na ni upozornila i CNN – a druhý den vydali opravu (nešlo o lež, jen „špatně uvedli“ fakt).



Dříve jsme chybně uvedli, že vakcíny nebudou v lednu 2021 k dispozici. Měli jsme uvést, že nebyly běžně dostupné.



Vakcíny byly dostupné krátce před nástupem prezidenta do funkce. Od té doby je zodpovědný za plné proočkování více než 200 milionů lidí. https://t.co/rHJ0GZ63Dy.



Bílý dům (@WhiteHouse) 13. května 2022 Lidé to neberou… Je mi líto, ale to nestačí. Šíříte dezinformace související s COVID a nyní musíte být zakázáni. Nefunguje to takhle pořád?



Nick Freitas (@NickForVA) 14. května 2022 Jsem zdravotnický pracovník, měl jsem vakcínu v 12/20, takže ano, byly k dispozici všem mužům a ženám, kteří tak tvrdě pracovali během pandemie Michelle Cordes (@michellecordes1) 13. května 2022 Musí to být opravdu těžké, když nemohou obvinit Putina nebo Trumpa z vlastní neschopnosti. I am a health care worker had my vaccine in 12/20 so yes they were available to all the men and women who worked so very hard during the pandemic — Michelle Cordes (@michellecordes1) May 13, 2022 Zdroj: zerohedge.com
Článek Bílý dům přiznává, že lhal o vakcínách se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden