Španělsko: Jak dalece jsou škodlivé biocidy, jejichž plošný postřik přiznala tamní vláda?
RSS

Španělsko: Jak dalece jsou škodlivé biocidy, jejichž plošný postřik přiznala tamní vláda?

Jistě jste už také slyšeli o skandálu, který propukl ve Španělsku poté, kdy tamní vláda zcela oficiálně přiznala, že na své občany stříkala biocidní přípravky  a to zcela bez jejich vědomí. Po nedávných zprávách, které potvrzují, že poprašek, který se čas od času objevuje v Evropě, přičemž médii je prezentován jako „saharský prach“ , nemá se složením skutečného saharského písku nic společného, se můžeme již jen ptát, co vše se na nás shora „sype.“
Každopádně, podobně, jako se zjistilo, že onen údajný „saharský prach“ není žádným neškodným prachem, ale chemickým koktejlem, zahrnujícím snad polovinu Mendělejevovy tabulky, takže rozhodně nejde o nic neškodného, tak ani dezinfekce, kterou na své občany nechala stříkat španělská vláda, rozhodně zdraví občanu nijak neprospěla.
Španělská vláda použila vojenská letadla k postřiku obyvatelstva potenciálně nebezpečnými biocidy během „pandemie“ – údajně pro účely dezinfekce.
Od začátku června 2022 koluje na  různých blozích a sociálních  médiích  zpráva , že španělská vláda nechala populaci během „pandemie“ postříkat biocidy , údajně pro dezinfekci. Španělská vláda provedla skandální „vojenský chemtrailsový program“.
Ve skutečnosti španělská vláda nechala obyvatelstvo a životní prostředí postříkat potenciálně nebezpečnými látkami. To bylo  oficiálně potvrzeno  zveřejněním ve Státním věstníku dne 17. dubna 2020. Podle vyhlášky SND/351/2020 byly k tomuto účelu použity jednotky NBC ozbrojených sil.
„Jednou z nejúčinnějších dezinfekčních technik je použití letadel, protože všechny povrchy lze rychle zasáhnout pomocí technik zamlžování, tepelného zamlžování a mikromlžení,“ uvedl tehdejší ministr zdravotnictví Salvador Illa ve své objednávce.
Pokud jde o použité produkty, Illa odkázal na hlavní skupinu 1 článku 1.1 nařízení 830/2010 ze dne 25. června 2010. Uvedl také, že biocidy použité proti novému koronaviru jsou v souladu s evropskými předpisy povolenými normou UNE-EN 14476. Pohled na příslušné webové stránky však odhaluje, že byly zrušeny a nahrazeny jinými.
Kromě toho Illa slíbil, že jeho ministerstvo uvede seznam biocidů používaných na jeho webových stránkách a pravidelně je aktualizuje. Jenže má to jeden háček: Občané, kteří se chtěli dozvědět více o důležitých „pandemických“ tématech na webových stránkách ministerstva zdravotnictví od začátku vypuknutí viru, zjistili, že jim byl odepřen přístup. Přístup měli pouze zdravotničtí pracovníci.
Doktorka Natalia Prego Cancelo z organizace „ Medicos por la Verdad “ (Lékaři pro pravdu) dokázala vrhnout trochu světla na vývoj. Uvedla, že již 18. dubna 2020, tedy den po zveřejnění vyhlášky ve Státním věstníku, zveřejnila video na YouTube na toto téma. To bylo smazáno jako součást covidové cenzury, ale stále jej lze nalézt online na Odyssey.
Lékařka také odkázala na článek 1.1 dekretu 830/2010 ze dne 25. června, který uvádí různé typy výrobků. To zahrnuje dezinfekční prostředky a jiné biocidy používané k dezinfekci vzduchu, povrchů, materiálů, vybavení a nábytku, které se nepoužívají v přímém styku s potravinami nebo krmivy. Stejně jako biocidy pro veterinární hygienu, tj. vše, co souvisí s hygienou, ustájením a přepravou zvířat. Algicidy jsou také uvedeny. „Celkově však není jasné, které chemické látky a značky produktů byly použity,“ řekla lékařka.
„Myslím, že tyto dezinfekce chemickými látkami ze vzduchu jsou špatné. Mnoho studií potvrzuje, že jsou škodlivé pro veřejné zdraví a životní prostředí,“ zdůraznila Prego Cancelo.
Postřikové akce ovlivní flóru a faunu a mohly by způsobit podráždění sliznic u lidí. Oči, uši, hrdlo a nosní dírky mohou být zasaženy, zatímco může dojít k dermatologickému podráždění, dermatitidě a kožním alergiím. Existuje také riziko onemocnění CHOPN (chronické obstrukční plicní nemoci), jako je chronická bronchitida, plicní emfyzém nebo astma. Zdravotní stav lidí s respiračními chorobami by se mohl zhoršit „vážně a znatelně“.
A dávalo vůbec nějaký smysl, že levicově socialistická vládní koalice kolem Pedra Sáncheze vystavila obyvatelstvo těmto zdravotním rizikům? Podle Natalie Prego Cancelo tomu tak nebylo. V tomto ohledu lékařka odkazuje na publikace v lékařských časopisech, jako je The Lancet nebo Science z března 2020, které dospěly k závěru, že letecké dezinfekční kampaně nejsou vhodné pro prevenci šíření koronaviru. Kromě toho tyto publikace také upozorňují na škodlivost těchto látek pro člověka a životní prostředí.
Na internetových zpravodajských portálech na výše uvedené téma, týkající se „biocidů ze vzduchu“, kolovaly také informace, že španělská vláda nechala obyvatelstvo před lety postříkat chemickými látkami. Jako důkaz byl zahrnut odkaz z  parlamentní otázky  z května 2015 na Komisi EU.
Podle žádosti čtyři zaměstnanci meteorologické agentury přiznali, že Španělsko bylo popráškováno po celé zemi letadly, která stříkala oxid olovnatý, jodid stříbrný a křemelinu do atmosféry. Letadla údajně vzlétla z vojenského letiště San Javier v Murcii.
Existuje však odpovídající odpověď Evropské komise z července 2015, která tvrdí, že neobdržela zprávu od meteorologů. Do jaké míry lze Evropské komisi důvěřovat, se teprve uvidí.
Původní zpráva o parlamentní otázce, na kterou odkazují jiné portály, se  objevila na internetových stránkách společnosti Alerta Digital . Tento zdroj již není přístupný.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden