Některá UFO můžou být důkazem mimozemského života, říká Rogozin
RSS

Některá UFO můžou být důkazem mimozemského života, říká Rogozin

Dmitrij Rogozin, generální ředitel ruské vesmírné agentury Roskosmos, prohlásil, že některá pozorování neidentifikovaných vzdušných úkazů (UAP), lidově označovaných jako UFO, by mohla být způsobena mimozemským inteligentním životem. (Foto: Flickr)







Rogozin v rozhovoru pro ruskou televizi, odvysílaném 11. června, uvedl, že Ruská akademie věd zkoumala a shromažďovala informace o pozorování UFO. Podle jeho slov bylo asi 99,9 % pozorování určeno jako atmosférické nebo jiné fyzikální jevy a nesouvisí s žádným druhem potenciálně inteligentního života.



„Připouštíme však, že takové jevy mohou existovat,“ poznamenal také Rogozin podle překladu ruské státní tiskové agentury Sputnik.



Uvedl také, že četl a prohlížel si zprávy sovětských veteránů-zkušebních pilotů o tom, čeho byli svědky během letů v 70. letech.



„To, o čem mluvíme, se obvykle odehrávalo během prvních zkušebních letů,“ řekl podle překladu státem kontrolovaného média RT. Dodal, že podobné informace získal také od americké vesmírné agentury NASA, uvedla tato stanice.



Šéf ruské vesmírné agentury připustil, že někteří lidé podporují myšlenku, že lidé mohou být objekty pozorování jiných inteligentních forem života, podobně jako lidé studují mikroby.



Rogozinovy komentáře přišly zhruba měsíc poté, co se v americkém Kongresu konalo veřejné slyšení o UFO, první takové slyšení po více než 50 letech.



Scott Bray, zástupce ředitele Námořní zpravodajské služby, ukázal zákonodárcům dvě videa UFO, ale řekl, že pro objekty viděné na videích nemá vysvětlení.



„Existuje malá hrstka [událostí], u nichž existují letové charakteristiky nebo řízení signatury, které nedokážeme vysvětlit pomocí údajů, které máme k dispozici,“ řekl. „To jsou samozřejmě ty, které nás zajímají nejvíce.“



Slyšení se uskutečnilo poté, co byla v červnu 2021 zveřejněna devítistránková zpráva (pdf), podle níž určená pracovní skupina v rámci Pentagonu, UAP Task Force, identifikovala v letech 2004 až 2021 144 pozorování UFO, ale dokázala vysvětlit pouze jedno z nich. Bray uvedl, že od zveřejnění tohoto předběžného hodnocení se databáze UAP Task Force „nyní rozrostla a obsahuje přibližně 400 hlášení“.



Bray poznamenal, že některá z těchto hlášení se týkala incidentů, při nichž americká vojenská letadla zachytila radiofrekvenční energii UAP, ale žádná z těchto detekcí nenaznačovala, že by byla „mimozemského původu“. Při slyšení se nevyjádřil k tomu, zda některá ze zbývajících zpráv naznačuje důkazy mimozemského života.



Vybraní republikánští zákonodárci slyšení hlasitě kritizovali a tvrdili, že demokraté se snaží odvést pozornost od hmatatelných problémů, kterým Američané čelí, jako je inflace a klesající zásoby ropy; a že Pentagon před Američany zatajuje informace a neposkytuje „skutečné odpovědi na závažné otázky“.



Po veřejném slyšení následovalo neveřejné zasedání výboru, kdy si zákonodárci mohli vyslechnout utajované informace.



Když byl na veřejném slyšení dotázán, zda mají Spojené státy pod vodou v oceánu nějaké senzory, které by odhalily pod vodou se nacházející UFO, Ronald Moultrie, nejvyšší představitel zpravodajských služeb Pentagonu, na otázku neodpověděl, ale řekl, že tato záležitost bude „vhodněji řešena na [neveřejném] zasedání“.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Některá UFO můžou být důkazem mimozemského života, říká Rogozin se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden