Armáda 15 lodí neziskovek loví u libyjských břehů „trosečníky“ – Itálii čeká nevídaný nápor
RSS

Armáda 15 lodí neziskovek loví u libyjských břehů „trosečníky“ – Itálii čeká nevídaný nápor

Jak nejlépe „posbírat“ dostatek klientů? Stačí připlout co nejblíž k libyjskému pobřeží a tam hledat většinou již předem avizovanou loď libyjských pašeráků, plnou budoucích Evropanů. Jisté je, že pašerácké neziskovky, v drtivé většině velmi štědře dotované jak od národních vlád, tak z EU, se domlouvají s libyjskými pašeráky, takže vše je velmi dobře koordinované. Nyní, kdy je moře klidné a počasí příhodné, je invaze samozřejmě na vrcholu.
Podle informací právě dnes loví invazisty u libyjských břehů 15 lodí neziskovek, jimž jsou „k ruce“ i dvě letadla, která případně upozorní na „trosečníky.“ Pět z těchto lodí jsou skutečná monstra, jejich kapacita je nejméně 600 osob či víc (např. Geo Barents uvádí až dvojnásobek), takže některé z těchto lodí – jsou-li naplněny jen zčásti – čekají na další klienty. Do Itálie tak lodě neplují poloprázdné.
15 lodí neziskovek je rekord, tolik jich současně zatím u libyjských břehů neoperovalo, což znamená, že se zcela jistě počítá s větším počtem „zákazníků“ než obvykle. To bude možné vidět ještě během tohoto týdne, kdy začnou naplněné lodě pašeráckých neziskovek připlouvat k italským břehům.
Tristní je, že tyto pašeráky si většinou Evropané sami platí, což znamená, že si platí i „výměnu“ svých potomků za Afričany…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden