Policista dostal bonus 1,5 milionu dolarů po rezignaci za antisemitském chování
RSS

Policista dostal bonus 1,5 milionu dolarů po rezignaci za antisemitském chování

Bývaly doby, kdy v Americe vystavování nacistických symbolů způsobovalo, že člověk byl vláčen před televizními kamerami a federálními vyšetřovacími komisemi ve snaze vymýtit komunisty. (Foto: Flickr)







Ty časy jsou dávno pryč. Ale jednomu asistentovi policejního šéfa ve státě Washington vyneslo vystavování nacistických symbolů a žertování o holokaustu obrovskou výplatu.



Město Kent ve státě Washington bylo nuceno koupit rezignaci zástupce policejního náčelníka Dereka Kammerzella, místo aby ho propustilo. Strategický tah ze strany města umožnil Kammerzellovi rezignaci namísto vyhazovu. Kdyby se město rozhodlo Kammerzella propustit, mohl by pravděpodobně získat své místo zpět prostřednictvím arbitráže.



V centru skandálu je Kammerzell, který u policie pracuje již desítky let. Kammerzell byl podle deníku Seattle Times „poprvé disciplinárně potrestán v červenci 2021 poté, co si jeden z detektivů stěžoval, že se v září 2020 na dveřích Kammerzellovy kanceláře nad jeho jmenovkou objevil znak, který používali vysoce postavení generálové ve Třetí říši Adolfa Hitlera“.



Po interním vyšetřování vyšlo najevo, že Kammerzell dobře věděl, že insignie „patří ‚Obergruppenfuhrerovi‘ – vysokému úředníkovi Hitlerových obávaných polovojenských jednotek Schutzstaffel neboli SS, které byly za druhé světové války zodpovědné za systematické vyvražďování milionů Židů a dalších osob v Evropě“.



Během následného vyšetřování se Kammerzell nejprve snažil tvrdit, že o nacistických insigniích neměl tušení, a naznačoval, že nápad vystavit insignie dostal z televizního seriálu Muž z Vysokého zámku, fiktivního seriálu, jehož dějová linie byla postavena na představě, že nacisté vyhráli válku a později okupovali Ameriku.



Kammerzellovo tvrzení, že jeho insignie pochází z televize, bylo později vyvráceno, když se objevila fotografie, na níž Kammerzell údajně ukazuje pozdrav Heil Hitler se ztuhlým ramenem.



Kammerzell byl později na dva týdny suspendován, což vyvolalo pobouření města a členů Židovské federace Velkého Seattlu.



Tlak ze strany komunity přiměl město k přijetí opatření. Starosta Dana Ralph poté vyzval Kammerzella k rezignaci. Město poté oznámilo, že Kammerzellovi vyplatí 1,5 milionu dolarů za odstoupení. Dočasný správní ředitel města Arthur „Pat“ Fiztpatrick později v prohlášení napsal, že městští úředníci:



…pevně věří, že urovnání této záležitosti bude podstatným krokem ke splnění našich závazků vůči komunitě a k pokračování vynikající práce policejního oddělení.



Ano, je to tak, Ameriko. Zástupce policejního náčelníka, který sympatizuje s nacisty, může vystavovat urážlivé nacistické insignie, být zaměstnán desítky let, dostat přes milion dolarů za výpověď, mít potenciál nechat se zaměstnat jako náčelník na jiném oddělení a daňoví poplatníci to všechno musí financovat. Nic neznamená takovou svobodu jako milovat nacisty a dostávat za to peníze.



Zdroj: thefreethoughtproject.com
Článek Policista dostal bonus 1,5 milionu dolarů po rezignaci za antisemitském chování se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden