USA pod rekordní invazí: Migranti spí v ulicích demokraty řízených měst
RSS

USA pod rekordní invazí: Migranti spí v ulicích demokraty řízených měst


Hranice do USA jsou od nástupu Bidena v podstatě otevřené, jen na několika místech jsou jakési demonstrativní zábrany, případně si ploty staví přímo Texas – bez ohledu na názory Washingtonu.
Do země tak proudí miliony lidí, zejména Jihoameričanů, ale zachyceno bylo i zvýšené množství Syřanů či Afghánců. Již dva roky trvající invazi řeší jižní státy tak, že pro migranty najímají autobusy, které je vozí do demokratických bašt – například do New Yorku, Washingtonu, Chicaga a Los Angeles.
Jde o města, kde drtivá většina obyvatel hodila svůj hlas Bidenovi – to tedy znamená, že tím dali najevo, že souhlasí s jeho politikou.
Nyní jsou tato města totálně přetížena, migranty není kam dávat a například starosta New Yorku jim již nabízí zdarma letenku domů.
Situace v USA je tak velmi podobná situaci v Evropě, kde se již v některých městech – jako například v Paříži – zaplňují ulice migranty, pro které již není možné najít ubytování…
Demokratičtí starostové Chicaga, Denveru, Houstonu, Los Angeles a New Yorku pociťují finanční tlak, protože jejich města jsou zaplavena stovkami tisíc migrantů přivážených autobusy od jižní hranice.
Tito starostové poslali prezidentu Bidenovi dopis, v němž naléhavě požádali o federální podporu a zdroje, s odkazem na značné zatížení jejich městských rozpočtů.
AP News  jako první získala dopis, který ukazuje, že starosta Denveru Mike Johnston vede koalici starostů. V dopise se uvádí:

Domníváme se, že je třeba přijmout další opatření, a věříme, že jako starostové, kteří stojí v čele mnoha našich nejvíce postižených měst, můžeme být užitečnými partnery při hledání řešení.
Abychom tuto krizi vyřešili bez dalšího odkladu, žádáme vás o naléhavou schůzku, abychom přímo prodiskutovali způsoby, jak můžeme spolupracovat s vaší administrativou, abychom zabránili tomu, aby do našich měst přicházelo velké množství dalších žadatelů o azyl s malou nebo žádnou koordinací, podporou nebo zdroji.

Johnston a starostové nastínili několik klíčových požadavků na řešení výzev, které představuje migrační krize:


Dodatečné federální financování : Prosazují dalších 5 miliard dolarů z federálních fondů na pokrytí výdajů, které již jejich městům vznikly, a na pokračování obsluhy rostoucího počtu příchozích. Města v současné době utrácejí miliony týdně za přístřeší a podporu a starostové zdůrazňují, že spoléhat se pouze na obecní rozpočty je neudržitelné.


Urychlení pracovního povolení a rozhodování : Starostové požadují urychlené vyřízení pracovních povolení s cílem 30denní lhůty. Poznamenávají, že mnoho způsobilých osob v současné době čelí čekání šest měsíců nebo déle. Navrhují dodatečné financování pro USCIS, aby se tyto čekací doby zkrátily, a podporují odpuštění poplatků pro žadatele.


Zvýšení přístupu k pracovnímu  povolení: Starostové zdůrazňují potřebu rozšířeného pracovního povolení pro nově příchozí a poznamenávají, že mnozí z nich nejsou podle současných pravidel způsobilí. Argumentují tím, že pokud by nově příchozím umožnili pracovat, snížilo by to závislost na veřejné podpoře a prospělo by to místním ekonomikám.


Kolaborativní federální přístup ke koordinovanému vstupu : Starostové navrhují koordinovaný proces vstupu a distribuce nově příchozích, podobný systému, který používá Úřad pro přesídlování uprchlíků (ORR). Navrhují, aby federální vláda spolupracovala s neziskovými partnery na řízení geografického pohybu nově příchozích a případně umístila regionální koordinátory do velkých měst, aby zajistili kapacitu a úspěšnou integraci.


V posledních týdnech modré státy  odsoudily Bidenovu katastrofální  politiku otevřených jižních hranic, protože metropolitní oblasti, jako je New York, přijaly během několika měsíců více než 100 000 migrantů.
Starosta New Yorku Eric Adams předpověděl, že migrační krize „ zničí New York. “
Migranti spí na chodnících v takzvaných azylových městech. Mnohá z těchto měst se proměnila ve státy podobné třetímu světu:

Logicky lze předpokládat, že invaze, která je letos rekordní jak v USA, tak v Evropě, je plánovaná a řízená. Není žádná náhoda, že se prakticky totéž děje na obou stranách severní polokoule…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek USA pod rekordní invazí: Migranti spí v ulicích demokraty řízených měst se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden