Aliance Sáry Wagenknecht dosahuje v průzkumech na 14 %
RSS

Aliance Sáry Wagenknecht dosahuje v průzkumech na 14 %


Levicová ikona Německa Sáhra Wagenknechtová zakládá stranu… Nová strana se teprve chystá, ale už je celoněmecky na čtvrtém místě…



Levicová ikona Německa Sáhra Wagenknechtová zakládá stranu a tím míchá karty v současné policie v Německu.Její preference ihned vystoupaly až na 14 %. Současně padají preference levicové sociální demokracii SPD, která je momentálně na svém historickém minimu 15 %, kdy vláda kancléře za SPD Olafa Scholze, je na nejméně oblíbenou vládou za poslední dekády. To je pro SPD problém, protože je evidentní, že BSW (Aliance Sáhry Wagenknecht) bere SPD hlasy a podporu voličů.



Na BSW doplácí i strana Die Linke, odkud byla Wagenknechtová a její kolegové co s ní zakládají novou stranu vyhozena. 



“Naše země je v hluboké krizi. Mnoho lidí se obává o svou budoucnost a budoucnost svých dětí. Důvěra ve vládu semaforu (SPD-FDP-Zelení) je na historickém minimu, ale jen menšina věří, že vláda CDU/CSU by na tom byla lépe. Mnozí volí AfD z hněvu a zoufalství . Má to své důvody: naše důchody patří k nejnižším v západní Evropě. Namísto investic do kompetentního státu politici plnili přání vlivných lobby a snížili náklady a privatizovali veřejnou infrastrukturu.”  říká  Wagenknechtová.



BSW ubírá hlasy všem



Die Linke, CDU/CSU, AfD, Freie Wähler, FDP, Zelení, všechny tyto hlavní celoněmecké strany díky vzniku BSW počítají ztráty. Nicméně se tím otevírají i možnosti koalic, protože BSW se nebrání ani koalicím s CDU/CSU, a nejsou vyloučeny ani koalice s AfD, nebo její podporou při společném hlasování.



Mezi levicovými voliči dosáhla Wagenknecht 58,2 % podpory a je jasně na prvním místě. To z ní dělá “bohatou nevěstu”. Příští rok může svoji podporu vyzkoušet hned při volbách do europarlamentu, a také do zemských sněmů v několika spolkových zemích.



Autor: Redakce, Praha, ČR, 3.11.2023



Zdroj:




Home


Wo wildert Wagenknecht?

https://taz.de/Buendnis-Sahra-Wagenknecht/!5964139/



The post Aliance Sáry Wagenknecht dosahuje v průzkumech na 14 % first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden