Do rádia Jerevan zavolalo hnutí Hamás (satira)
RSS

Do rádia Jerevan zavolalo hnutí Hamás (satira)


SYRZDARMA
Blízkovýchodní odborníci rádia jsou v jednom kole. Volají marketingoví specialisté z hnutí Hamás, ale třeba i mezinárodní redakce televize CNN.



Redaktoři rádia Jerevan, kteří byli ještě donedávna největšími odborníky na konflikt na Ukrajině, se během několika dní stali experty na Blízký východ. Ukrajina už tolik netáhne. Ale to nevadí, rádio Jerevan je takovým posledním ostrůvkem pansofie.
Jak by také ne, když velkým propagátorem pansofie byl sám učitel národa Jan Amos Komenský. Ve svém díle „Všeobecná porada o nápravě věcí lidských” ji označil jako cestu k nápravě konfliktního světa. A o konfliktu něco věděl, když stěží zachránil holý život na útěku před běsněním třicetileté války.
Pansofii popsal učitel národa detailně v knize „Pansophiae prodromus”: všeobecně dostupný a uspořádaný soubor všeho lidského vědění. Tento soubor měl být vyučován a vykládán podle jeho vlastních slov “všem lidem ze všech úhlů pohledu”.
Tak na co se ptali pansofistů z rádia Jerevan.
Do rádia zavolalo samotné hnutí Hamás:
„Milé rádio,
nerozumíme tomu, naše marketingová kampaň selhala. Vyrazili jsme na civilisty, stříleli je dům od domu jako králíky, děti jsme popravili, ženy znásilnili a hromadně to oslavili. Dokonce jsme ulovené ženy vystavili na korbě náklaďáku. Dali jsme si takovou práci, abychom to všechno natočili na kameru, ale stejně nám někteří lidé nevěří, čeho jsme schopni. Jak je to možné?”
Rádio Jerevan:
„Milé hnutí Hamás. Dostanete od nás jednu radu zdarma. Nikdy nepodceňujte progresivní školství a frankfurtskou školu .”
Redakce CNN si neví rady, jak má informovat o nejnovějších událostech:
„Milé rádio,
rádi bychom našim posluchačům nějak stručně vysvětlili podstatu konfliktu na Blízkém východě. Nemohli by nám vaši vyhlášení pansofisté poradit?”
Rádio Jerevan:
„Milé CNN, bude nám velikou ctí. Kolektiv slovutných pansofistů rádia nabízí takový jednoduchý souhrn: Hnutí Hamás chce pobít všechny židy, židé s tím nesouhlasí a mezinárodní společenství navrhuje, ať se zkusí dohodnout na kompromisu někde na polovině. Pak bude mír zaručen.”
Předsedkyně organizace na podporu humanity z univerzity v Harvardu píše:
„Milé rádio,
když někdo na naší demonstraci křičí ‘zabte všechny židy’, je to fašistické?”
Rádio Jerevan:
„Milá předsedkyně, oceňujeme váš boj za humanitu. Výraz, o kterém mluvíte, není fašistický, pokud ho vyvolává někdo z hnutí Antifa, nebo pokud jde o výkřik na podporu humánního boje utlačovaných proti utlačovatelům.”




syrzdarma.cz

The post Do rádia Jerevan zavolalo hnutí Hamás (satira) first appeared on .


Nejčtenější za týden