Německo: Soud potvrdil, že Somálec, který ve Würzburgu ubodal k smrti 3 ženy a další lidi pobodal, nebude potrestán
RSS

Německo: Soud potvrdil, že Somálec, který ve Würzburgu ubodal k smrti 3 ženy a další lidi pobodal, nebude potrestán

Somálec, který ubodal tři ženy a další lidi pobodal, byl již před časem seznán psychicky nemocným a za své činy nezodpovědným. Případ otřásl celým Německem a víc než co jiného jasně ukázal, jaká je politika Západu.
Záhy po činu zaplatilo vrahovi město Würzburg nejlepšího advokáta . Zřejmě i to dopomohlo udělat psychicky nemocného chudáka ze Somálce, v minulosti člena Al Šabábu, který – jak tvrdil – ani sám údajně nevěděl kolik je mu let. Dlouhé roky po příchodu do Německa žil v zemi na náklady daňových poplatníků a to dokonce i poté, co se opakovaně dopustil přečinů…

Stejně jako v mnoha jiných případech týkajících se invazisty, který zabil své oběti kvůli džihádistickým motivům, Somálec, který loni zabil tři ženy ve Würzburgu, zatímco křičel „Alláhu Akbar“, skončí v ústavní léčbě duševního zdraví, nikoli ve vězení.
Proces proti Somálci začal v pátek v Bavorsku a soud projednával, jak Abdirahman J., který přišel do Německa v roce 2015, během pouhých pěti minut vloni v červnu v podvečer pobodal a zabil tři ženy ve věku 24, 49 a 82 let. Somálec, vybavený nožem s 30 centimetrů dlouhou čepelí, těžce zranil další čtyři ženy, včetně dvou dívek ve věku 11 až 16 let, a lehce zranil další tři lidi.
Jednou ze zavražděných obětí byla  matka a učitelka, která bránila svou dceru   před  Somálcem. Jedenáctiletá dívka, pokrytá krví vlastní i krví své matky, křičela: „Nechci zemřít,“ když běžela přes obchodní dům Woolworth v klidném německém městě.
Německá prokuratura pro 32letého somálského útočníka požaduje místo vězení ústavní psychiatrickou léčbu s tím, že je schizofrenik. Obžaloba ho chce poslat na „uzavřené psychiatrické oddělení“, které by mělo vyšší stupeň ostrahy.
Afričan má pestrou minulost. Při vstupu do Německa muž údajně  lhal o svém věku  a snížil jej o osm let. Přestože jeho žádost o azyl byla zamítnuta, nikdy nebyl deportován. V době, kdy došlo k pobodání, žil v útulku pro bezdomovce a od roku 2015 pobýval ve Würzburgu. Těsně před útokem byl hospitalizován v psychiatrické léčebně.
„V posledních měsících byl pozorován jeho duševní stav, včetně násilnických sklonů. Před pár dny mu byla nařízena psychiatrická léčba,“ řekl tehdy bavorský ministr vnitra Joachim Hermann.
Herrmann po útoku původně řekl, že existuje podezření na islamistický motiv, nicméně obrana Abdirahmana J. byla úspěšná v argumentaci, že byl jednoduše duševně nemocný.
Pachatel během útoku nejméně dvakrát křičel „  Alláhu Akbar “ a podle vyšetřovatelů jednal z nenávisti k Německu.  Jeho právník však tvrdil, že za útokem nebyl žádný teroristický motiv a vyšetřovatelé údajně nebyli schopni zjistit, zda Somálec patří k nějaké radikální islámské organizaci, i když některé indicie ukazují, že v Somálsku patřil k Al Šabábu .
Abdirahman J. svůj čin v pátek u soudu nekomentoval. Jeho právník však zdůraznil, že lituje utrpení, které obětem a pozůstalým způsobil. Podle jeho právního zástupce ho k útoku vedly „hlasy v jeho hlavě“.
Obžaloba proto chce, aby soud somálského migranta poslal na dlouhou dobu na uzavřené psychiatrické oddělení. Podle dvojice psychiatrických posudků byl při činu nepříčetný a mohl tak představovat dlouhodobé nebezpečí pro veřejnost.
V multikulturním Německu dochází denně k více než  50 útokům nožem a Somálec není jediný, kdo je v současnosti souzený za brutální pobodání. Další Somálec je v současné době souzený za to, že 111krát bodl muže a  usekl mu hlavu. Německá média běžně zakrývají nepřiměřenou roli muslimských invazistů v takových útocích.
Vražda nožem tří žen ve Würzburgu má také mnoho společného s předchozím případem v Německu z roku 2020, o kterém se krátce psalo v době, kdy k němu došlo. Tehdy se Somálec náhodně zaměřil na staršího důchodce , zbil ho, až upadl do kómatu, přičemž Somálec křičel „Alláhu Akbar“. Po 11 měsících v kómatu muž zemřel. Po téměř roce v nemocnici byl starší muž nucen zemřít sám poté, co covidová omezení zabránila jeho synovi, aby ho mohl navštěvovat. Stejně jako ve Würzburgu nemusel ani tento somálský vetřelec nikdy čelit vězení, ale místo toho byl seznán za duševně nezpůsobilého.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden