Clintonová: Soustředění se na transgenderovou problematiku není vítězná volební strategie
RSS

Clintonová: Soustředění se na transgenderovou problematiku není vítězná volební strategie

Bývalá prezidentská kandidátka Hillary Clintonová varovala levicové strany, že pokud chtějí v budoucích volbách zvítězit, měly by se vzdát transgenderismu jako klíčového politického tématu. (Foto: Flickr)







Clintonová to uvedla v rozhovoru pro Financial Times, když byla dotázána: „Zdá se, že demokraté se snaží prohrát volby tím, že vyzdvihují aktivistické kauzy, zejména debatu o transgenderu, které jsou relevantní pouze pro malou menšinu. Jaký smysl má líčit J. K. Rowlingovou jako fašistku?“.



Bývalá ministryně zahraničí uvedla, že tyto otázky slouží k odvádění pozornosti od priority být úspěšný u volebních uren.



„Stojíme nad propastí ztráty demokracie a všechno, na čem všem ostatním záleží, pak jde stranou,“ řekla Clintonová.



„Podívejte, nejdůležitější je vyhrát příští volby. Alternativa je tak děsivá, že cokoli, co vám nepomůže vyhrát, by nemělo být prioritou,“ dodala.



Clintonové výroky jsou ozvěnou předchozích komentářů, které na stejné téma pronesla v loňském roce.



„Myslím, že je čas na pečlivé zamyšlení nad tím, co vyhrává volby, a to nejen v hluboce modrých obvodech, kde vyhraje demokrat a liberální demokrat nebo takzvaný progresivní demokrat,“ řekla tehdy Clintonová. „Chápu, proč lidé chtějí argumentovat svými prioritami. Věří, že právě proto byli zvoleni.“



Také demokratický stratég James Carville obvinil z loňského vítězství republikána Glenna Youngkina levicovou posedlost politikou identity.



„To, co se pokazilo, je prostě hloupé wokno,“ řekl Carville.



„Je to prostě opravdu – má to potlačující účinek na demokraty v celé zemi. Někteří z těchto lidí by měli jít do ‚woke‘ detoxikačního centra nebo někam jinam,“ dodal.



Bývalý prezident Barack Obama vyslal podobné varování již v roce 2019, kdy tvrdila, že „wokeness“ není úspěšnou formou aktivismu.



„Tahle představa čistoty a toho, že nikdy nejste kompromitováni a vždycky jste politicky woke a všechny tyhle věci, by vás měla rychle přejít,“ řekl Obama.



V loňském roce Obama také řekl, že kultura zrušení zašla příliš daleko.



„Neočekáváme, že všichni budou neustále politicky korektní,“ řekl.



Zdroj: infowars.com
Článek Clintonová: Soustředění se na transgenderovou problematiku není vítězná volební strategie se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden