Opětovné spuštění systému HAARP způsobilo barevnou záři, která byla vidět téměř na celé severní polokouli (video)
RSS

Opětovné spuštění systému HAARP způsobilo barevnou záři, která byla vidět téměř na celé severní polokouli (video)


Nedávno se hojně psalo o barevné polární záři, která však neměla být vidět jen v severských oblastech, ale také v částech střední a jižní Evropy.
Nicméně ve stejnou dobu se objevila zpráva, že po  letech, kdy byl systém vyřazen z provozu, se opět rozjel HAARP umístěný na Aljašce. Právě ten je mnohdy viněn z některých změn počasí či přírodních katastrof.
Polární záře, vyznačující se pestrými barvami, se objevila 5. listopadu a byla dokonce vidět i u nás a na Slovensku , včetně velmi zvláštního zabarvení. Informovala o tom některá média, aniž by však uvedla skutečný zdroj této podivně zbarvené záře.
Zde jsou záběry ze Slovenska:

Tohle je nádhera! Prozatím maximum polární záře z naší webkamery v obci Stanča na Slovensku. @MeteoStanca @MeteopressSK pic.twitter.com/AFNKBaTO6m
— Meteopress (@MeteopressCZ) November 5, 2023


Ovšem údajná polární záře měla být vidět i z Rumunska, Maďarska a také Švýcarska či  několika dalších evropských zemí.
Polární fenomén, který je specifický pro dva magnetické póly Země, Arktidu a Antarktidu, byl ovšem pozorován na 45. rovnoběžce a níže, mimo jiné i na Balkáně .
A nyní je původ tohoto údajně přírodního úkazu celkem jasný:
Na  webových stránkách programu HAARP  University of Fairbanks Aljaška bylo zveřejněno oznámení, které veřejnost informovalo o výzkumném programu provedeném 4. až 7. listopadu 2023.

„Výzkumný program HAARP povede od 4. do 7. listopadu výzkumnou kampaň zaměřenou na studium umělé záře vzduchu a vln s velmi nízkou/extrémně nízkou frekvencí (VLF/ELF).
Hlavním cílem této výzkumné kampaně je lépe porozumět mechanismům v ionosféře, které generují optické emise, a prozkoumat, zda určité typy vln v ionosféře mohou zesílit vlny VLF/ELF. Další experimenty se pokusí zjistit, zda družice mohou využít plazmové vlny v ionosféře k detekci a zabránění srážkám. 
High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) je vědecký program zaměřený na studium vlastností a chování ionosféry.“

Výzkumná jednotka HAARP byla 11. srpna 2015 převedena z amerického letectva na University of Fairbanks na Aljašce. Do roku 2014 byl HAARP v provozu, později měl údajně univerzitě sloužit jen k výzkumným účelům a do provozu byl uveden po odmlce až nyní.
Další informace lze nalézt na  webových stránkách univerzitního programu HAARP  .
Dalo by se předpokládat, že oznámení o nadcházejícím experimentu učinila univerzita záměrně, protože rozsah tohoto experimentu byl tak obrovský, že by nebylo možné jej utajit před globální veřejností.
Nicméně mainstream to opět pojal tak, aby se zdálo, že šlo oběžnou přírodní událost…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 7 Průměrně: 4.7 ]







Článek Opětovné spuštění systému HAARP způsobilo barevnou záři, která byla vidět téměř na celé severní polokouli (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden