Francie: Jemenec byl zatčen poté, co bodl několik lidí injekční stříkačkou
RSS

Francie: Jemenec byl zatčen poté, co bodl několik lidí injekční stříkačkou

Jde v pořadí již o třetí případ dopadení pachatele, který napadá lidi v davu injekční stříkačkou. Připomínám, že zejména ve Francii a Velké Británii se během relativně krátké doby vyskytlo nejméně 300 případů napadení lidí injekční stříkačkou, dnes již jich nejspíš bude kolem 500, ne-li víc. Vzhledem k tomu, že pachatelé se občas zaměřují i na podnapilé lidi, tak ti ani nemusí vědět, že byli bodnuti a pokud je jim poté špatně, mohou svůj stav svádět na alkohol.
Připomínám, že nejprve byl dopaden Tunisan , posléze dva Turci a nyní byl zatčen za tentýž čin Jemenec.
Francie slavila v úterý večer hudbou na celém území. Ve Versailles večírek nedopadl podle představ.  Podle informací z Europe 1 krátce před 23:00  na avenue de l’Europe nahlásilo několik obětí případy bodnutí injekční jehlou.
Policii se podařilo zatknout podezřelého díky kamerovému sledování a svědectví jeho obětí. Byly zjištěny nejméně čtyři případy bodnutí. Svědci ho formálně poznali, když se znovu pokusil zapadnout do davu. Při osobní prohlídce pachatele se u něho injekční stříkačka nenašla. Podezřelý, který je jemenské národnosti (37 let), nyní žije v Elancourtu v Yvelines. V tuto chvíli je stále ve vazbě.
Tento případ opět potvrzuje spekulace, že se zřejmě jedná o hromadný muslimský útok. Oběťmi byli vždy původní Evropané, zatím 4 dopadení útočníci jsou muslimové. Vzhledem k tomu, že k útokům injekční jehlou dochází po celé Francii, ale i ve Velké Británii a několik ojedinělých útoků se objevilo i v dalších evropských zemích, jde jistě o koordinovanou akci.
Obětem útoků bylo druhý den většinou špatně, ale ani jedna oběť zatím nezemřela. Útoky tak mohou být i jakousi zkouškou, příště již nemusí jít jen o nějakou poměrně neškodnou drogu…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden