V multikulturním Lyonu se lidé bojí zbloudilých kulek, mnoho jich přežívá na antidepresivech (videa)
RSS

V multikulturním Lyonu se lidé bojí zbloudilých kulek, mnoho jich přežívá na antidepresivech (videa)

Pamatujete si na loňské varování francouzských generálů, ale i policistů, kteří upozornili na to, že Francie směřuje k občanské válce? Jedinou tehdejší reakcí Macrona bylo, že všechny, kdo na situaci upozornili, nechal potrestat. Situace se nadále již jen zhoršuje a výhra Macrona v prezidentských volbách jen tristní situaci zhorší.
Není divu, že stále více Francouzů ze země utíká. A ti, kteří zůstávají, si začínají zvykat na to, že se kdykoli mohou stát obětí přepadení či zbloudilé kulky. To se týká zejména multikulturních měst jako je Marseille, Brest nebo Lyon…
Obyvatelé Lyonu buď prchají z města, užívají antidepresiva, nebo se prostě učí žít s vysokou mírou kriminality, otevřenými pisoáry a dopravními problémy, které sužují město.
Problémy s kriminalitou, dopravou a dokonce i odpadky vyvinuly obrovský tlak na obyvatele problémové multikulturní čtvrti Guillotière ve francouzském Lyonu; podle jednoho vůdce komunity se mnoho lidí obrací na antidepresiva a léky proti úzkosti, jen aby mohli pokračovat v životě v této oblasti.
„Lidé berou prášky na spaní, anxiolytika, antidepresiva, protože duševní zdraví obyvatel je narušeno,“ řekla Nathalie Balmatová, zakládající předsedkyně sdružení „Rozzlobený Guillotièran“, které zastupuje tisíce obyvatel, kteří jsou znechuceni úpadkem a kriminalitou čtvrti. Poznamenává, že mnoho obyvatel se rozhodlo odejít.
„Když jsme si zvykli, že na sebe útočí nožem, mohli jsme se vzdálit. Teď se bojíme zbloudilých kulek,“ dodala Nathalie.
Nathalie je jedním z mnoha občanů, kteří pozvedají svůj hlas, aby upozornili na probíhající vlnu zločinnosti v Lyonu.
Multikulturní čtvrť se v posledním roce dostala do národních i mezinárodních titulků kvůli nárůstu kriminality, obchodu s drogami, násilným činům a všeobecnému úpadku města.
Minulý týden vypukly masové pouliční rvačky mezi Alžířany a Malijci. Ty byly zaznamenány ve videu široce sdíleném na sociálních médiích.

Affrontements ethniques à La Guillotière ( #Lyon ) entre algériens et maliens. pic.twitter.com/h5N3eTYrvm
— Damien Rieu (@DamienRieu) June 19, 2022

Střelba mezi soupeřícími gangy je také velkým problémem v Lyonu, a ačkoli ne přímo v La Guillotière. Podobně problémová oblast La Duchère v Lyonu zažila přestřelku a smrt dvou členů soupeřících gangů -16 a 20letého. Ti byli zabiti 14. června v bitvě gangů, přičemž dva další byli zraněni . Video střelby související s incidentem bylo také zveřejněno online.

URGENT ! À #Lyon – Deux personnes ont été tuées dans la nuit à #Lyon après une fusillade dans le quartier de La Duchère – pic.twitter.com/1kn5lRVBP2
— Medave Prod (@medaveprod) June 15, 2022

Také 1. května byli v této oblasti Lyonu zraněni tři muži výstřely během grilování, přičemž jeden z útočníků byl vyzbrojen AK-47.
V dubnu se tam policisté z protizločinecké brigády (BAC) také stali terčem střelby a v březnu bylo pět nezletilých zraněno střelbou na místě známém obchodem s drogami.
V říjnu 2021 byli ve stejné čtvrti zastřeleni tři policisté na hlídce, což vyvolalo bezpečnostní operaci.
Lyon se v rámci Francie řadí na vrchol v řadě kategorií trestných činů , včetně třetího místa za napadení a útok nesměrovaný na člena rodiny (většinou zločiny ze cti) a druhého místa za krádeže bez násilí, těsně za Paříží. Je také druhý v neozbrojených násilných loupežích, třetí v krádežích vozidel a pátý v kategorii násilných ozbrojených loupeží. Mnoho z těchto zločinů se koncentruje v problematických oblastech města.
Lyon byl také místem několika teroristických útoků, včetně  bombového útoku v Lyonu v roce 2019 , při kterém bomba explodovala před pekárnou a zranila 14 lidí. Mohamed M., který byl později zatčen za útok, řekl vyšetřovatelům, že bombu nastražil poté, co slíbil věrnost Islámskému státu. Ve stejném roce Afghánec pobodal devět lidí, jednoho z nich zabil a dalších osm zranil. Muslim řekl, že před útokem slyšel hlasy, které urážely Alláha.
Velká část každodenního násilí v Lyonu je páchána migranty nebo lidmi cizího původu, ale francouzská média dělají hodně pro to, aby takové informace zamlžila. Například v roce 2020,  poté, co byl 20letý muž ubodán a ubit k smrti pivními lahvemi , zpravodajská média – navzdory poskytnutí podrobných informací o incidentu – pozoruhodně mlčela o tom, že dva podezřelí v tomto případě byli ilegálové.
Lyon je také místem, kde byla v roce 2020 zabita 23letá Axelle Dorierová při útoku dvou migrantů. Byla vlečena za autem téměř 800 metrů. Případ tehdy šokoval francouzský národ. Ve stejném roce 12 „mladíků“ připravilo komplikovanou léčku na policistu a brutálně ho zbili natolik, že musel být umístěn na jednotku intenzivní péče v nemocnici po dobu osmi dnů poté, co měl vyražené zuby, trauma hlavy a těžké tržné rány.
Axelle Dorierová byla autem uvláčena k smrti Lidé se neobracejí k psychotropním drogám ani neutíkají z těchto problémových čtvrtí jen kvůli zločinu. Také doprava a odpadky zatěžují obyvatele.
„Tento přechod pro chodce je nebezpečný,“ řekl jeden z obyvatel. „Ještě horší je, že motoristé troubí více než dříve a dopravní zácpy jsou ještě horší.“
Ulice Lyonu se také proměnily  v drogové trhy pod širým nebem, kde obyvatelé Guillotière často nachází injekční stříkačky mezi dřevěnými hoblinami používanými na dětských hřištích.
Problematika odpadků Guillotière trápí už dlouho, ale obyvatelé říkají, že se to zhoršuje. Poukazují na přetékající odpadkové koše, prázdné pivní lahve a obchody proměněné v podzemní bary a drogová doupata.
Smrad moči dominuje mnoha oblastem.
„Hrozně to tu smrdí! Je to katastrofa,“ řekla Nathalie Balmatová. „Někteří lidé zde zakazují svým dětem dívat se z okna, aby neviděli často exponované genitálie uživatelů těchto pisoárů.“
Má na mysli pisoáry pod širým nebem, které vyrostly ve Francii. Umožňují mužům čůrat přímo na ulici před chodci a dětmi.
kvůli velmi častému močení obohacovačů v ulicích multikulturních měst zřídili ve Francii tyto pouliční pisoáry Sdružení  „Rozzlobený Guillotièran“ reagovalo na tyto různé sociální neduhy na začátku června podáním stížnosti na město a metropoli Lyon u správního soudu.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden