CNN přiznává k válce na Ukrajině: „Válka je dobrý byznys“
RSS

CNN přiznává k válce na Ukrajině: „Válka je dobrý byznys“

‚Ceny akcií největších amerických výrobců zbraní prudce vzrostly a mnohé z nich se nakonec vyšplhaly na nejvyšší hodnoty za poslední roky,‘ uvádí CNN. (Foto: Youtube / CNN)







Segment televize CNN, který se odklonil od jejího typického programu, umožnil nahlédnout do aspektu války na Ukrajině, o němž hlavní stanice informují jen zřídka.





Krátká reportáž s názvem „Jak američtí výrobci zbraní vydělávají na Ukrajině“ pojednávala o rostoucích zásobách amerických výrobců zbraní.



CNN uvedla , že když koncem února začala ruská invaze na Ukrajinu, „ceny akcií největších amerických výrobců zbraní prudce vzrostly a mnohé z nich se nakonec vyšplhaly na nejvyšší hodnotu za poslední roky“.



Jeden z vedoucích pracovníků Brookingsova institutu, který vystoupil jako host CNN, připustil: „Válka je z historického hlediska pro některé části ekonomiky dobrý byznys. Neznamená to, že ji dodavatelé obranných zařízení cynicky chtějí.“



Generální ředitel dodavatele zbraní Raytheon řekl CNN: „Neomlouváme se za to, že vyrábíme tyto zbraně,“ a dodal: „V příštích několika letech uvidíme přínos pro společnost.“



Jak CNN uvedla minulý týden, USA ani nevědí, co se děje se zbraněmi, které posílají Ukrajině, jakmile se dostanou do válečné zóny.



„Máme věrnost na krátkou dobu, ale jakmile vstoupí do válečné mlhy, máme téměř nulovou,“ řekl zdroj informovaný o amerických zpravodajských službách. „Spadne to do velké černé díry a po krátké době o tom nemáte téměř žádný přehled.“



Bidenova administrativa však ve čtvrtek oznámila plán poskytnout Ukrajině dodatečné finanční prostředky ve výši 33 miliard dolarů, přičemž 20 miliard dolarů bude směřovat na „vojenskou pomoc“.



Generálmajor námořní pěchoty Spojených států a dvojnásobný nositel Medaile cti Smedley Butler přesně odhalil vojensko-průmyslový komplex ve své legendární knize z roku 1935 nazvané „ Válka je podvod „.



Svět se však ani po téměř 100 letech z tohoto podvodu neprobudil.



Kevin McBreen
Článek CNN přiznává k válce na Ukrajině: „Válka je dobrý byznys“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden