Maledivy: Muslimové útočili na účastníky Mezinárodního dne jógy
RSS

Maledivy: Muslimové útočili na účastníky Mezinárodního dne jógy

S prohlubující se radikalizací muslimů se stávají i dosud dovolenkové  ráje místem, kde je stále striktněji prosazováno právo šaría. Na Maledivách došlo již v několika posledních letech k útokům na turisty, zejména pak na spoře oděné ženy.
Policie na Maledivách použila slzný plyn a pepřový sprej ke kontrole davu lidí, kteří v úterý ráno narušili jógovou akci organizovanou indickou vysokou komisí a velvyslanectvím v hlavním městě Male, uvedl organizátor.
Dav zaútočil na stadion, kde se více než 150 lidí, včetně diplomatů a vládních úředníků, účastnilo akce oslavující Mezinárodní den jógy, útočili na účastníky a ničili majetek, řekl jeden z organizátorů, který si nepřál být jmenován, protože nebyl oprávněn mluvit s médii.
Protestující mávali transparenty prohlašujícími, že jóga je proti zásadám islámu.
Islám je státní náboženství na Maledivách, skupině ostrovů v Indickém oceánu s populací asi půl milionu obyvatel.
„Policie odpověděla opatřeními proti nepokojům a později použila pepřový sprej a slzný plyn, aby ovládla dav a zabezpečila oblast,“ řekl superintendant policie Fathmath Nashwa.
Na závěr připomínám, že dovolenou strávenou v podobném chalífátu přispívá každý turista také na džihád, neboť podnikatelé věnují na tyto účely desátky ze svých příjmů. Pokud by na Maledivy a podobná místa přestali jezdit turisté, pak by teprve místním došlo, že nakonec i sami sebe připravili o obživu.  Podobná místa totiž nemají šanci bez turismu přežít. A bylo by samozřejmě i o něco méně na džihád…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden