Ukrajina zakazuje hlavní opoziční stranu, zabírá veškerý její majetek
RSS

Ukrajina zakazuje hlavní opoziční stranu, zabírá veškerý její majetek

Ukrajinské úřady zakázaly hlavní opoziční stranu v zemi a zabraly veškerý její majetek, čímž zase podvrátily povídačku, že prezident Zelenskyj řídí maják demokracie.
Ministerstvo spravedlnosti země oznámilo tento krok přes Facebook sdělením, že opoziční platforma Pro život byla umlčena a její majetek, peníze a nemovitosti byly znárodněny.
Této straně už předtím v březnu suspendovali její aktivity, když byla obviněna, že je jakožto spolčenec Ruska „anti-ukrajinská“.
Zákaz znamená, že hlavní politická opozice proti Zelenskému byla odstraněna. OPPL byla loni druhou největší stranou v zemi a její popularita překonávala Zelenského stranu Služebník lidu.
Na jejího vůdce Viktora Medvědčuka, který tvrdí, že pouze usiluje o zájmy Ukrajinského lidu, když se snaží o lepší vztahy s Ruskem, bylo minulý měsíc uvaleno domácí vězení.
V oznámení se praví, že strana byla zrušena za jednání „podvracející suverenitu“ Ukrajiny, přičemž úřady už ze stejného důvodu zakázaly 10 dalších politických opozičních stran.
Minulý měsíc podepsal prezident Zelenskyj zákon, který dává zelenou zákazu jakékoliv strany, která zpochybňuje vládní politiku k ruské invazi, čímž zmocňuje soudy, aby jim zabraly majetek bez práva na odvolání.
Spolu s tím, jak jsou vymýceny opoziční strany, tak ozbrojenci ukrajinské bezpečnostní služby loví a zatýkají Ukrajince, kteří se zapojili do disentu.
Jak jsme upozorňovali už předtím, Ukrajina rovněž usiluje o vydání a uvěznění občanů žijících v jiných evropských zemí, pokud kritizují Zelenského.
Spolu s tím však tradiční Západní média pořád oslavují prezidenta Zelenského jako udatného obránce demokracie a protiklad brutálních autokratických diktátorů, kteří vládnou Rusku.
Pěkný fór.

AP accompanies Zelensky's SBU thugs as they kidnap Ukrainians who speak out against the regime. This is an obvious propaganda piece designed to normalize crushing dissent. Imagine how they act when cameras aren't on. https://t.co/8YjRbQXDqT pic.twitter.com/o55SwvhvIH — Dan Cohen (@dancohen3000) April 30, 2022 BY TYLER DURDEN
TUESDAY, JUN 21, 2022 – 03:30 PM
Authored by Paul Joseph Watson via Summit News,

Ukrajinský parlament schvaluje nové zákony o čistce od ruské kultury

Unipolární řád skončil, Západ zamířil k „výměně elit“, Rusko z toho vychází silnější, hlásá Putin

Když tě lži doženou
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraine-bans-main-opposition-party-seizes-all-its-assets


Nejčtenější za týden