Retro: Padesát financí českých pro Miroslava Kalouska
RSS

Retro: Padesát financí českých pro Miroslava Kalouska

6. 6. 2015

Nové vedení Státní tiskárny cenin podalo trestní oznámení kvůli dárkům pro politiky od předchozího vedení podniku. Uvedl to v pátek deník Mladá fronta Dnes . Politici či státní zaměstnanci dostávali od tiskárny třeba bankovky s vlastním portrétem. Podezřelé dary stály podle tiskárny celkem 1,5 milionu korun. Balíčky jubilejních bankovek jako dar ke kulatým výročím dostali ministři financí Miroslav Kalousek, Pavel Mertlík a další politici a státní úředníci. Originální dárky šly na konto tiskárny, které 22 let šéfoval Richard Bulíček.
Jedná se podle MF Dnes již o třetí trestní oznámení za poslední rok, které se týká Státní tiskárny cenin. Ministerstvo financí loni podalo oznámení kvůli desetigramovým zlatým cihličkám celkem za 4,7 milionu, které tiskárna rozdávala také jako dary. Policie vyšetřování odložila, ale ministerstvo proti tomu podalo stížnost, načež státní zastupitelství věc vrátilo policii k přešetření.
Podívejte se, jak se dělala Kalouskova bankovka .
Stanův komentář: Ministru financí a jeho náměstkům falšování měny povoleno. Státní tiskárna cenin pro něj nachystá dárek k padesátinám za více než 40 tisíc korun. Navíc nechá vyrobit jako dárky pro prominenty zlaté cihličky v souhrnné hodnotě 4,7 mil. Kč. Taky z toho cítíte tu aroganci moci?


Nejčtenější za týden