Kverulantovi docházejí peníze
RSS

Kverulantovi docházejí peníze

V současné době došlo k odlivu dárcovské podpory na watchdogovou činnost ve prospěch pomoci ukrajinským uprchlíkům. Je to jistě pochopitelné a správné, ale dovolujeme si připomenout slova profesora Timothy Snydera, experta na novodobé dějiny střední a východní Evropy:  „Vnější aktéři se chovají tak, že hledají slabiny v systému. Hledají rozpory ve společnosti. Nejlepším způsobem, jak odolat zásahům zvenčí, je vyřešit co možná nejvíce problémů doma.“  A právě o to se Kverulant už od roku 2009.  Prosíme podpořte naši činnost v této nelehké době .
Veřejná kontrola politiků je docela náročná práce a bez peněz se dělat nedá. Přesto není Kverulant napojen na penězovody z veřejných zdrojů. Není placen z vašich daní, ale pouze z darů přispěvatelů. O to více si jich váží. Jeho úsilí za lepší správu veřejných věcí finančně podporují jednotlivci i firmy. Bez jejich pochopení, odvahy a laskavosti by Kverulantova činnost nebyla možná. Poděkování patří 1275 laskavým ženám a velkorysým mužům, kteří v uplynulých 12 měsících podpořili Kverulanta. Prosíme buďte jedním z nich. Číslo Kverulantova účtu je 4350490001/5500, ale k darování můžete použít i  tuto zabezpečenou darovací bránu .
Vojtěch Razima, ředitel a zakladatel Kverulant.org
Stanův komentář: Vím, že v této době se nevyplácí ani naznačovat, ale jen jsem se inspirován článkem pro jistotu mrknul na redakční účet OM a…
Mimochodem, včera přestaly po více než 30 letech vycházet Haló noviny a v ten samý den jsem dostal zprávu o utlumení činnosti Kulturních novin , zřejmě kvůli tomu, že se redakce nesmiřitelně rozhádala kvůli různým pohledům na rusko-ukrajinský konflikt.
Půjdeme stejnou cestou, nebo se poučíme?


Nejčtenější za týden