Německé důchodkyni hrozí za „špatné názory“ na současnou situaci až tři roky vězení
RSS

Německé důchodkyni hrozí za „špatné názory“ na současnou situaci až tři roky vězení

To, jak se v různých zemích EU vyhrožuje zejména v poslední době všem, kdo mají jiné názory než ty, které uvádí mainstream, snad nemusím připomínat, Ostatně, také u nás již údajně existuje nějaký ten obžalovaný „hříšník“, který neprojevil dostatek servilnosti vůči jisté vládě, která se ráda ohání nacistickými symboly.
Zřejmě právě nepokrytá podpora nacismu ze strany zemí EU – a to včetně Německa – vadila jisté starší Němce. Ta se nakonec rozhodla svůj názor vyjevit poněkud svérázně – vyvěsila jej na okno svého bytu. To, co následovalo, se rozhodně nemůže stát ve skutečně demokratické zemi se svobodou slova. Ostatně, taková země je snad jen mýtus. Ústava je dnes pro většinu vládců jen toaletní papír…
V rámci tzv. fenoménu „ delegitimizace státu relevantního pro ochranu ústavy “ sbírá německá domácí zpravodajská služba již nějakou dobu údaje o kriticích režimu. Výslovně se odkazuje pouze na pravicové extremisty (tím je myšlen každý, kdo myslí více vpravo než vláda), „říšské občany“ a odpůrce covidových restrikcí.
Skutečná nebezpečí, kterými jsou levicový extremismus a radikální islám, jsou ignorována. Nová oblast fenoménu se týká demokratů, kteří se odváží kritizovat systém, řešit stížnosti a postavit se za své názory. Současný případ důchodkyně z německé spolkové země Sársko dokazuje, že to nyní může být extrémně nebezpečné.
64letá Heidemarie Klara S. ze sárské obce Quierschied nedaleko francouzských hranic je státním zastupitelstvím obviněna ze „schvalování trestných činů“ podle  § 140 trestního zákoníku . Vyšetřování stále probíhá, důchodkyni hrozí až 3 roky vězení nebo pokuta.
Neexistují o tom téměř žádné  zprávy v německém jazyce , ale četné kanály Telegramu a ruské médium  Komsomolskaja pravda (KP) informovaly  o neuvěřitelném případu státní represe.  Od začátku války na Ukrajině byla proruská prohlášení na veřejnosti restriktivně stíhána německými úřady, v zárodku potlačována a pokud možno veřejně trestána.  Samozřejmě, že v Německu stále existuje absolutní svoboda projevu. Pokud si tedy troufáte a tedy chcete žít s následky.
Prohledán byl i byt důchodkyně, jak je dnes zvykem (viz zde ,  zde   zde ).  Podle zprávy ruského webu sárské úřady zaútočily a prohledaly byt 64leté ženy v časných ranních hodinách na začátku května. Příkaz k domovní prohlídce státního zastupitelství je datován 2. května 2022. S. je obviněna z umístění ručně psaných plakátů na okno bytu 11. dubna 2022, „kterými schválila ruskou agresivní válku na Ukrajině“. Ruská média  ve své zprávě zveřejnila jak fotografie příkazu k domovní prohlídce, tak plakáty důchodkyně (viz níže):

Plakáty, které byly údajně zabaveny při domovní prohlídce, mají za cíl dokázat zločiny občanky Sárska: většinou proruské vyjádření názoru, obvinění z volebního podvodu a kritická prohlášení o státem předepsané genové terapii. Například S. nazývá ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského „loutkou“.  Je také znepokojena potenciálně  nebezpečnými experimenty v biolaboratořích na Ukrajině .
Četní takzvaní ověřovatelé faktů se tvrdohlavě snažili tyto okolnosti pomlouvat jako proruskou dezinformaci. Dnes však víme, že  tyto biolaboratoře existují, jak již prozradila nejen Nulandová, ale dokonce i Pentagon .  Jak WHO, tak Spojené státy byly zapojeny do tamních procesů různými způsoby. Fakt, který nezapadá do narativu západního zpravodajství.
S. píše o zvěrstvech spáchaných ukrajinskou armádou na vlastním obyvatelstvu, čímž může mít na mysli třeba to, co se v zemi již 8 let děje.
Kromě toho S. na svém plakátu tvrdí, že  legitimně zvoleným prezidentem Spojených států amerických je Donald Trump. Volby byly ukradeny, úřadující prezident Biden je podvodník. Volební podvody v amerických prezidentských volbách se snažil dokázat i nově natočený dokumentární film .   Nesrovnalosti a anomálie tam byly spíše pravidlem než výjimkou, podobně jako při loňských volbách do německého Spolkového  sněmu  (viz  zde ,  zde ).
64letá důchodkyně se také zmínila o takzvané očkovací kampani federální vlády. S. údajně není fanouškem státem předepsané genové terapie s neregulérně schválenými látkami, které se běžně nazývají „vakcíny“ . Kyjevský režim otevřeně nazývá S. „nacistickým režimem“, což je prohlášení, které může být ponecháno stát v kontextu svobody projevu. I když to západní narativ nepočítá,  ultranacionalistické a fašistické tendence byly na Ukrajině vždy hořkou realitou, a to nejen v řadách azovského pluku.
I když některé výroky sárské důchodkyně mohou podle žalobců patřit  do oblasti konspiračních teorií, stále dusivější svoboda projevu – a to nejen v Německu – zůstává jádrem problému. Kromě toho je výsledkem hluboce rozdělená společnost a zhroucený ústavní stát, který se v mnoha případech již ani nepřibližuje spravedlnosti „zákona“.
Do poloviny dubna již probíhalo před německými prokuraturami 140 trestních řízení za proruské výroky na veřejnosti . Počet řízení se od té doby pravděpodobně výrazně zvýšil. Bezpochyby je jasné, že režim netoleruje odpor a prohlášení, která se odchylují od narativu, mohou mít dalekosáhlé a vážné důsledky v údajně „nejlepším Německu, které kdy existovalo „.  Ale nejpozději tehdy, kdy se nespravedlnost stane normou, odpor se stává povinností .
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden