Rok po smrti je mrtvola McAfeeho stále držena vládou, což podporuje tvrzení o „krytí“
RSS

Rok po smrti je mrtvola McAfeeho stále držena vládou, což podporuje tvrzení o „krytí“

Od smrti Johna McAfeeho, který údajně spáchal sebevraždu, ve španělském vězení uplynul celý rok a úřady od té doby odmítají vydat jeho tělo. (Foto: Flickr)







Od jeho smrti loni v červnu se internet hemží konspiračními teoriemi o tom, jak John McAfee zemřel. Olej do ohně konspirací přilila skutečnost, že španělská vláda – která ho zadržovala kvůli obvinění z daňových úniků, aby ho vydala do Spojených států – zadržovala jeho tělo a odmítala umožnit rodině, aby ho viděla.



Po podezřelém sedmiměsíčním zadržování jeho těla španělský soud v únoru rozhodl, že si McAfee vzal život. Toto rozhodnutí soudce potvrdilo závěry původní pitvy, která prohlásila jeho smrt za sebevraždu.




Vdova po McAfeem tvrdí, že by nikdy nespáchal sebevraždu, obviňuje vládu USA
Stejně jako v případě původního rozhodnutí se proti němu odvolala vdova po McAfeem Janice McAfeeová, která trvá na tom, že její manžel byl zavražděn.



Joy Athanasiou, právník McAfeeho dcery – identifikované pouze jako Jen – řekl finančnímu zpravodajskému webu MarketWatch, že Janice se proti rozhodnutí okamžitě odvolala k vyššímu soudu, i když poznamenal, že zatím neexistuje žádný harmonogram, kdy vyšší soud o odvolání rozhodne.



RIP John McAfee who died from apparent suicide while awaiting extradition. Problem is: he was claiming to do well in prison and insisted that "if I hang myself, a la Epstein, it will be no fault of mine" https://t.co/1oyEMPtMbZ pic.twitter.com/J8E5ugsx43 — Coffeezilla (@coffeebreak_YT) June 23, 2021 John McAfee made a video in 2020 calling out the deep state…a week after that video was made there was a warrant out for his arrest…a year later he is found dead… John McAfee did not kill himself. — Samantha Marika (@samanthamarika1) June 23, 2021 „V tuto chvíli toho kromě rozhodnutí soudu moc nevíme. Byl to dlouhý a podivný proces,“ řekl Athanasiou serveru MarketWatch.



Důvěryhodnost Janiceovým tvrzením dodává skutečnost, že sám McAfee prohlásil, že je ve vězení „spokojený“ a nemá v plánu se zabít „jako Epstein“ .




Co důležitého vzkázal John McAfee předtím, než byl nalezen mrtvý?
V jednom tweetu z roku 2019 McAfee, který byl známý tím, že svobodně vyjadřoval své názory, jakkoli obskurně, varoval, že bývalý technologický magnát dostává „nenápadné zprávy“ od amerických vládních úředníků, že se ho chystají nechat zabít, aby to vypadalo jako sebevražda.



Dokonce si nechal vytetovat nápis „whackd“ , který uživatelé Twitteru krátce po oznámení jeho smrti začali měnit v hashtag spolu s #McAfeeDidntKillHimself.



Po jeho smrti v červnu 2021 a poté, co se několik týdnů nic nedozvěděla, McAfeeho manželka Janice spekulovala, že španělské úřady nemají smysl pro naléhavé vyšetřování jeho smrti – a zdá se, že má pravdu.



„Od (sic) různých španělských úřadů zapojených do vyšetřování Johnovy smrti se nedostavil žádný pocit naléhavosti a zjevně zde dochází k utajování událostí kolem jeho smrti,“ napsala na Twitteru několik týdnů po jeho smrti.



„Neobdrželi jsme úmrtní list, oficiální pitevní zprávu ani oficiální zprávu z věznice,“ pokračovala. „Chápu, že věci vyžadují čas, ale nedostatek spolupráce ze strany španělských úřadů jen potvrzuje naše podezření, že mají co skrývat.“




„Příště by to mohl být Assange.“ Snowden okomentoval smrt McAfee ve vězení
Tomuto tvrzení dodává na věrohodnosti skutečnost, že jeho tělo uchovávali celý rok. Nicméně bylo oznámeno, že McAfee se pokusil o sebevraždu již v únoru 2021. Není jasné, zda je to pravda, a je také důležité zdůraznit, že stejné tvrzení bylo učiněno v případě Jeffreyho Epsteina.



McAfee vystupoval v podcastu Free Thought Project již v březnu 2020, kdy se začala rozvíjet pandemická tyranie. Byl to otevřený a mimořádně excentrický člověk. Tento britsko-americký počítačový programátor, zastánce kryptoměn a bezpečnosti se rychle ocitl na vrcholu seznamu nejhledanějších osob amerických orgánů činných v trestním řízení.



Getting subtle messages from U.S. officials saying, in effect: "We're coming for you McAfee! We're going to kill yourself". I got a tattoo today just in case. If I suicide myself, I didn't. I was whackd. Check my right arm. $WHACKD available only on https://t.co/HdSEYi9krq pic.twitter.com/rJ0Vi2Hpjj — John McAfee (@officialmcafee) November 30, 2019 Vyjadřoval se otevřeně o tom, že neplatí daně, a odmítal, aby nad ním jakákoli vláda vládla. Ačkoli neúspěšně kandidoval na amerického prezidenta jako libertarián, byl anarchistou anarchisty a žil tak až do své smrti.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Rok po smrti je mrtvola McAfeeho stále držena vládou, což podporuje tvrzení o „krytí“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden