Šéfové G7 se vysmívají Putinovi a žertují, že chodí bez trička
RSS

Šéfové G7 se vysmívají Putinovi a žertují, že chodí bez trička

Světoví lídři se na nedělním obědě skupiny G7 v Německu vysmívali image ruského prezidenta Vladimira Putina jako drsného muže a žertovali o tom, zda by se neměli svléknout do naha nebo ještě méně.







„Sako na sobě? Sundat si bundy? Máme si sundat kabáty?“ zeptal se britský premiér Boris Johnson, když usedal ke stolu v malebném bavorském zámku Elmau, kde kancléř Olaf Scholz hostil summit sedmi mocných demokracií.





Představitelé Velké Británie, Kanady, Francie, Německa, Itálie, Japonska, Spojených států a Evropské unie uvažovali nad dilematem.



Kanadský premiér Justin Trudeau navrhl, aby počkali na oficiální fotografii, než se svléknou, ale pak Boris Johnson zavtipkoval: „Musíme ukázat, že jsme tvrdší než Putin“ a vtip se točil dál.



„Chystáme se na přehlídku jízdy na koni s holým hrudníkem,“ řekl Trudeau s odkazem na nechvalně proslulou Putinovu fotku z roku 2009, kdy jel bez trička na koni.



„Jízda na koni je nejlepší,“ řekla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, aniž by se zjevně vyjádřila k samotné otázce oblečení.



Do toho se vložil Boris Johnson: „Musíme jim ukázat naše prsní svaly.“



Vedoucí představitelé pózovali – v sakách – pro fotografie, než byli novináři vyvedeni z místnosti a debata o sartoriích zůstala za zavřenými dveřmi.



Zdroj: ndtv.com
Článek Šéfové G7 se vysmívají Putinovi a žertují, že chodí bez trička se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden