Německo: V migračním centru útočil údajně „psychicky nemocný“ Nigerijec – jeden mrtvý a pět zraněných
RSS

Německo: V migračním centru útočil údajně „psychicky nemocný“ Nigerijec – jeden mrtvý a pět zraněných

A máme zde případ již dříve zadrženého obohacovače, který byl ovšem záhy po činu již před časem seznán psychcky nemocným a na nějakou dobu byl tedy umístěn od psychiatrické léčebny. Tam si podle všeho příliš nepobyl, poměrně záhy se dostal ven a zpět do azylového zařízení.
Je nakonec zřejmě jen náhoda, že nešel bodat třeba do ulic, kde by měl jistě na výběr mnohem víc obětí než v migračním centru. Otázka však je, kolik jemu podobných po krátkém pobytu na psychiatrii je opět „na ulici“ a jak dlouho potrvá, než někoho z nich napadne ve jménu Alláha vykonávat džihád mečem…
Osmatřicetiletý muž byl zabit při útoku nožem v útulku pro žadatele o azyl v Kressbronnu. Podezřelý je 31letý muž z Nigérie, který prý v pondělí večer bez rozmyslu bodal kolem sebe. Policie k případu zveřejnila další podrobnosti .
Jednatřicetiletý muž z Nigérie prý zaklepal na několik pokojů v ubytovacím zařízení a poté přítomné náhodně pobodal nožem. Mrtvým mužem je 38letý Syřan.
Údajného pachatele už policie zná. V květnu letošního roku měl jednatřicetiletý muž v ubytovacím zařízení ohrožovat nožem nebo podobným předmětem několik lidí, uvedl mluvčí. Poté odešel na psychiatrickou kliniku. Vyšetřování vyhrožování a poškozování majetku pokračuje. Odkdy muž v ubytovně opět bydlí, mluvčí nedokázal sdělit.
Čtyři ženy ve věku od 28 do 34 let a 37letý muž byli zraněni. Jsou to pravděpodobně spolubydlící, řekl mluvčí policie. Ale ještě to nemohl říct s jistotou. Ze zraněných byla jedna osoba převezena záchranným vrtulníkem do nemocnice. Ostatní zranění byli převezeni sanitkou do nemocnice.
Motiv a přesný průběh zločinu byly zpočátku nejasné. Také otázka, do jaké míry se údajný pachatel a zranění navzájem znali, je nyní vyšetřována kriminální policií. Forenzní specialisté zajišťovali stopy na místě činu až do rána. Podle policie se jedná o poměrně malé ubytování ve městě s 9000 obyvateli.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden