Globalisté plánují až 90% masa a mléčných výrobků nahradit výrobky umělými
RSS

Globalisté plánují až 90% masa a mléčných výrobků nahradit výrobky umělými

Je stále jasnější, proč se již před několika lety dal Bill Gates na výrobu laboratorního hovězího masa. Ten nedělá nic bez toho, aby za tím neviděl značný výdělek do budoucna. Laboratorní maso, ale také mléko a mléčné výrobky, má nahradit produkty, které vznikly přirozenou cestou. Hlavním motivem je samozřejmě opět „ochrana klimatu“ – tedy nám již známá denně propagovaná udržitelnost a také uhlíková neutralita.
GMO průmysl – který je financován, podporován a bráněn technologickým a chemickým průmyslem – se nyní snaží nahradit hovězí, drůbeží, mléčné výrobky a ryby syntetickou biologií, kultivovaným masem, přesnou fermentací, buněčnými a geneticky modifikovanými potravinami.
Přechod na kultivované maso vyrobené ze zvířecích buněk pěstovaných v Petriho misce je hlavním cílem globálního potravinářského průmyslu. Cílem je kontrolovat populaci tím, že ji učiní závislou na soukromých společnostech, které kontrolují dodávky potravin.
Fórum EAT, spoluzaložené Wellcome Trust, vyvinulo takzvanou „Planetární zdravou dietu“, která má být aplikována na celou světovou populaci. Předpokládá snížení spotřeby masa a mléčných výrobků až o 90% a její nahrazení potravinami vyrobenými v laboratoři, jakož i GMO obilovinami a olejem.
Kultivované maso (maso na bázi buněk) je vyrobeno z buněk zvířecí tkáně pěstovaných ve fetálním bovinním séru (FBS) z krve plodů skotu. Pro produkci kultivovaného hovězího masa se porážejí krávy i nenarozená telata, ze kterých se krev čerpá zaživa.
Rostlinné alternativy masa neobsahují živočišné tuky, ale pouze průmyslové oleje ze semen obohacené kyselinou linolovou (LA). Nadměrná konzumace kyseliny linolové v moderní stravě je již jednou z hlavních příčin chronických onemocnění a rostlinné náhražky masa situaci jen zhorší.
Jak uvádí Organic Insider, GMO průmysl – který je financován, podporován a obhajován technologickým a chemickým průmyslem – se nyní snaží nahradit živočišné produkty, jako je hovězí maso, drůbež, mléčné výrobky a ryby, syntetickou biologií, kultivovaným masem, přesnou fermentací, buněčnými a geneticky modifikovanými potravinami.
Společnosti zabývající se výrobou tohoto typu padělaných potravin se dokonce zúčastnily letošní výstavy Natural Products Expo West, která byla dříve vyhrazena výhradně pro společnosti z přírodního a ekologického sektoru. Alan Lewis, viceprezident pro advokacii ve společnosti Natural Grocers, komentoval přítomnost potravinářských technologických společností na Expo 2022:
Zdá se, že navzdory veškeré moudrosti a zkušenostem v komunitě přírodních produktů jsme nepochopili, že jsme cílem koordinované globální kampaně, která má vynutit zavedení syntetických produktů v přírodních kanálech. Kampaň je zrodem notoricky známé GMO lobby, která je nyní povzbuzována a podporována technologickými magnáty.
Na Výstavě Expo byl dokonce vyhlášen nutriční cíl Velkého resetu. Nick McCoy z Whipstitch Capital ve svém hlavním projevu uvedl: „Jediný způsob, jak můžeme uspokojit poptávku na planetě, je kultivované maso.“ To je samozřejmě lež, ale skvěle se hodí zastáncům Velkého resetu. Mezi hlavní argumenty pro syntetické maso patří:
Udržitelnost – Chov hospodářských zvířat není udržitelný, protože vyžaduje velké množství půdy. Syntetické maso může být vyrobeno v malém prostoru a může být vyrobeno mnohem rychleji, aby udrželo krok s rostoucí poptávkou po potravinách.
Boj proti změně klimatu – Je šetrnější k životnímu prostředí než chov hospodářských zvířat, který je zdrojem metanu.
Dobré životní podmínky zvířat – Je to humánní, protože žádná zvířata nejsou zabíjena pro lidskou výživu.
Všechny tyto argumenty jsou však prokazatelně nepravdivé a nejsou ničím jiným než chatrnou zástěrkou, která má zakrýt pravdu, konkrétně že přechod na patentované potraviny je o vytvoření kontroly populace prostřednictvím závislosti.
Fórum EAT, spoluzaložené Wellcome Trust, vyvinulo takzvanou „Planetární zdravou dietu“, která má být aplikována na celou světovou populaci. Předpokládá snížení spotřeby masa a mléčných výrobků až o 90 % a její nahrazení laboratorně vyráběnými potravinami, obilovinami a oleji.
Její největší iniciativa se nazývá FReSH, jejímž cílem je transformovat potravinový systém spoluprací s biotechnologickými a falešnými masnými společnostmi, aby nahradila skutečné potraviny laboratorními alternativami. Jakmile budou mít technologičtí giganti kontrolu nad masem, mléčnými výrobky, obilím a oleji, budou to oni, kdo bude mít prospěch z dodávek potravin a budou je kontrolovat, a soukromé společnosti, které kontrolují dodávky potravin, budou nakonec kontrolovat země a celé populace.
Biotechnologie nakonec zlikviduje farmáře a rančery a zničí veškeré naděje na potravinovou bezpečnost. Takže práce vykonaná ve jménu udržitelnosti a záchrany planety je ve skutečnosti o předání kontroly nad obyvatelstvem soukromým společnostem.
Tyto korporace jsou zase financovány a/nebo vlastněny stejnou globalistickou kabalou, která se snaží „transformovat“ všechno ostatní ve společnosti. A stejně jako všechny ostatní agendy „Velkého resetu“ jsou plánované změny v zásobování potravinami na úkor světové populace. Povedou k nižší úrovni zdraví, více chronickým onemocněním a nakonec ke snížení střední délky života.
Jak poznamenává Dr. Michael Hansen, vedoucí vědecký pracovník společnosti Consumer Reports, alternativy masa a mléka jsou ve skutečnosti jen nezdravé potraviny a GMO na steroidech. Odklon od skutečných živočišných potravin k umělým alternativám nemůže přinést nic dobrého:
Společnosti nazývají tyto věci „syntetická biologie“ a „fermentační technologie“, ale všechny tyto potraviny jsou jen GMO. Používají termíny, kterým lidé nerozumí, takže si neuvědomují, že jsou GMO ingrediencemi.
I když jsou tyto společnosti vnímány jako technologické start-upy, produkty, které vyrábějí, jsou navrženy tak, aby zapadly do průmyslového potravinového systému, a společnost se jasně obrací proti tomuto trendu a pro agroekologický potravinový systém.
Kromě toho zavádějí do dodávek potravin nové, geneticky modifikované bílkoviny, které budou mít neznámé potenciální účinky na lidský mikrobiom a životní prostředí. A tyto společnosti samy potvrzují status GRAS u FDA, což je dobrovolný proces, který je neuvěřitelně problematický a velmi, velmi málo odpovídá ochraně spotřebitele.
Kultivované maso nebo maso na bázi buněk je vyrobeno z buněk živočišné tkáně, které jsou pak pěstovány do větších porcí. Jedním z hlavních prodejních bodů je, že můžete jíst hovězí maso, aniž byste ublížili zvířeti.
Co však PR nezmiňuje, je to, že důležitou složkou pro růst buněčných buněk je fetální bovinní sérum (FBS), které je extrahováno z krve plodů skotu. FBS se používá, protože je to univerzální růstové médium (což znamená, že v něm může růst jakákoli buňka, zatímco jiná média jsou specifická pro buňky) a obsahuje růstové faktory, které zabraňují buněčné smrti. V roce 2017 časopis Slate popsal strašlivý proces extrakce FBS:
Pokud je kráva, která přijde na porážku, březí, je poražena a vykrvácena k smrti a pak je plod odebrán z matky a odvezen do místnosti pro odběr krve.
Plod, který zůstává naživu během následujícího procesu, aby byla zajištěna kvalita krve, je píchnut jehlou do srdce. Krev je pak vypuštěna, dokud plod nezemře, což obvykle trvá asi pět minut. Tato krev je pak rafinována a extrakt získaný z ní je FBS.
Jedná se o falešnou reklamu ve své nejčistší podobě. Jíst kultivované maso znamená nejen jíst zvíře, které bylo zabito, ale také jíst potraviny, které pocházejí ze zvířete, které bylo obětováno ještě předtím, než se narodilo. To je docela bizarní způsob, jak podporovat dobré životní podmínky zvířat.
Faktem je, že pro výrobu kultivovaného hovězího masa jsou potřebné jak krávy, tak telecí plody. Podle Christiany Muskové, zakladatelky Flourish*ink, je kultivované maso „maso bez porážky“. Ale to je jasně lež, protože je to maso, pro které jsou mláďata poražena.
Ještě horší je, že maso tohoto telete bylo vyhozeno a jeho život obětován jen proto, aby vykrvácelo, což je mnohem barbarštější a nelidštější než porážka a konzumace dospělé krávy.
Kromě toho mohou být vzneseny i náboženské námitky. Například Židům a křesťanům je zakázáno – biblicky řečeno – konzumovat krev zvířete a v kultivovaném mase je krev důležitou složkou.
V současné době je Singapur jedinou zemí, která schválila kultivované maso pro komerční prodej, ale zatím je to ztrátový obchod. Jak uvádí Daily Mail, FSB se prodává za 1 000 dolarů za litr, což nepokryje ani náklady.
V USA i jinde jiný druh alternativy hovězího masa, který nestojí jmění, vzal trh útokem, jmenovitě rostlinné náhražky masa jako Impossible Burger a Beyond Meat.
Společnost Beyond Meat – mezi jejíž hlavní složky patří hrachový protein, řepkový olej a rýžový protein – nyní čelí hromadné žalobě obviňující společnost ze zkreslení obsahu bílkovin a/nebo kvality a celkových nutričních přínosů devíti různých produktů. Jak uvádí ClassAction.org:
Podle navrhované hromadné žaloby je řada tvrzení společnosti týkajících se bílkovin a nutričních hodnot „nepravdivá a zavádějící“.
Zejména 46stránková žaloba z Illinois tvrdí, že výrobce rostlinných náhražek masa „přepočítává a nadhodnocuje“ obsah bílkovin a kvalitu bílkovin ve svých produktech.
Žaloba také tvrdí, že Beyond Meat klame spotřebitele, aby věřili, že její výrobky mají stejnou nutriční hodnotu jako tradiční masné výrobky.
Žaloba tvrdí, že standardní testy provedené šesti žalobci ukázaly, že mnoho výrobků Beyond Meat obsahuje méně bílkovin, než je uvedeno na příslušných etiketách výrobků … Ještě horší je, že podle žaloby je skutečná procentuální denní hodnota bílkovin jen „malým zlomkem“ toho, co uvádí Beyond Meat…
Kromě toho, že Beyond Meat neobsahuje tolik bílkovin, kolik tvrdí, tuk, který obsahuje, je mnohem znepokojivější: řepkový olej. V těchto rostlinných náhražkách masa není žádný živočišný tuk. Místo toho dostanete průmyslový olej ze semen, nejhorší tuk vůbec.
Vysoké množství LA (kyselina linolová) může způsobit vážné problémy, protože působí jako metabolický toxin, který zůstává v buňkách po dobu až sedmi let. Jeho přebytek v moderní stravě je jednou z hlavních příčin všech chronických onemocnění.
Aby bylo jasno, LA je jediný tuk, který byste měli určitě minimalizovat ve své stravě. Cokoli nad 10 gramů denně je pravděpodobně škodlivé pro zdraví. Kyselina linolová je jedním z nejhorších nápadů v lidské historii pokusů nahradit skutečné živočišné potraviny padělanými náhražkami, bez ohledu na to, jak jsou vyrobeny.
Jednoduše řečeno, neexistují žádné přínosy – ani pro životní prostředí, ani pro lidskou výživu nebo dobré životní podmínky zvířat – pouze nebezpečí a nepravdivá tvrzení. Takže pokud vám záleží na vašem zdraví, držte se dál od náhražek živočišných potravin, ať už je to hovězí, drůbež, ryby nebo mléčné výrobky.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden