Trump ze svého účtu na Truth Social ohlásil návrat na sociální sítě. Na Twitter se prý nevrátí
RSS

Trump ze svého účtu na Truth Social ohlásil návrat na sociální sítě. Na Twitter se prý nevrátí

Bývalý americký prezident Donald Trump na svém účtu Truth Social oznámil svůj návrat na sociální sítě.

„JSEM ZPÁTKY! #COVFEFE,“ napsal Trump na platformě, kterou založil a kterou vlastní společnost Trump Media & Technology Group.





Ve stejném příspěvku také sdílel fotografii, na níž má podle všeho v ruce telefon, zatímco stojí před svým klubem Mar-a-Lago v Palm Beach na Floridě.


Screenshot prvního příspěvku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa @realDonaldTrump na TRUTH Social. (The Epoch Times) Trump již v únoru prohlásil, že by se lidé měli „připravit“ na to, že se brzy uvidí se svým „oblíbeným prezidentem“.
Hashtag „covfefe“ odkazuje na záhadný výraz, který Trump poprvé zveřejnil v květnu 2017 na Twitteru a  který zněl : „Navzdory negativnímu tiskovému covfefe“. Než byl smazán, získal přes 122 000 sdílení a 155 000 lajků. Trump nikdy neupravil pravopis slova „covfefe“ ani nevysvětlil, co tento výraz znamená, a dokonce následující den napsal: „Komu se podaří přijít na pravý význam ,covfefe‘ ??? Užijte si to!“ Záhadný termín tak zůstává otevřený výkladu.
Trumpův první příspěvek na Truth Social se objevil poté, co zástupci Twitteru 25. dubna  oznámili , že správní rada firmy přijala nabídku Elona Muska na odkoupení společnosti a její převedení do soukromého vlastnictví v hodnotě přibližně 44 miliard dolarů.
Bývalý prezident v pondělí řekl televizi Fox News, že se na Twitter nevrátí a zůstane nadále na své vlastní platformě Truth Social.
„Na Twitter nepůjdu, zůstanu na Truth. Doufám, že Elon Twitter koupí, protože ho vylepší a je to dobrý člověk, ale já zůstanu na Truth,“ uvedl.
Generálním ředitelem Truth Social je bývalý republikánský poslanec Devin Nunes.
Služba Truth Social byla spuštěna na Den prezidentů 21. února 2022 v obchodě App Store společnosti Apple.
Poté, co více než milion uživatelů strávilo několik týdnů na čekací listině, přešla aplikace 22. dubna na cloudové služby společnosti Rumble, což podle společnosti umožní její „výrazné rozšíření“. O několik dní později, 26. dubna, se aplikace Truth Social vyšvihla na první místo v žebříčku stahování v obchodě Apple App Store.
Aplikace Truth Social pro Android se podle společnosti „brzy objeví“ v obchodě Google Play.
(Chris Delmas / AFP via Getty Images) Twitter zablokoval Trumpův účet i účet jeho kampaně ještě v době, kdy byl prezidentem. Stalo se tak dva dny poté, co jeho příznivci vnikli do budovy amerického Kapitolu 6. ledna 2021. Twitter uvedl, že Trumpův účet trvale zakázal „kvůli riziku dalšího podněcování k násilí“, a to s odkazem na dva příspěvky, které zveřejnil po 6. lednu.
Tyto dva příspěvky přímo ani nepřímo nevyzývaly k žádnému násilí, nicméně Twitter uvedl, že „s vysokou pravděpodobností povzbudí a inspirují lidi k opakování trestných činů, k nimž došlo 6. ledna 2021 v budově Kapitolu USA“.
Trump 6. ledna vyzval ke klidu v Kapitolu USA a protestujícím v Kapitolu vzkázal, aby oblast opustili.
Facebook později Trumpa také zakázal. Společnost tento zákaz  zavedla na dva roky,  a to poté, co její  nezávislý soud rozhodl,  že mít „časově neomezený“ zákaz na platformě není přípustné.




EPOCH TIMES


The post Trump ze svého účtu na Truth Social ohlásil návrat na sociální sítě. Na Twitter se prý nevrátí first appeared on .


Nejčtenější za týden