Tyranie fyziky zboří Evropskou unii
RSS

Tyranie fyziky zboří Evropskou unii

O víkendu jsem dlouho seděl s Alexanderem Mercourisem z a The Duran  and  Crypto Rich a diskutoval o rychle se rozvíjející situaci v Evropě. Dlouhodobí čtenáři vědí, že s kolapsem Evropské unie počítám už dávno.
Ta myšlenka se nezakládá na mé osobní antipatii k tomu komickému euro-odpadu a k těm eugenikům, co to tam vedou, ale je daleko větší. Ve skutečnosti, čím hlouběji postupujeme do roku 2022, tím více roste antipatie k nim na nezvladatelnou úroveň. Ta naprostá arogance a stupidita vůdců Evropy naprosto bere dech.
Dnes se nacházíme v situaci, kdy je vedení celého kontinentu zapojeno do procesu páchání rituální sebevraždy a stejně je posedlé líčením těch sobě samotným uštědřených ran pro svět jako, že to zavinil ruský prezident Vladimir Putin.
Společným rysem všech takových zlovolných narcisů je neschopnost přijmout jakoukoliv odpovědnost za své vlastní činy a snaha vždy svalit vinu na někoho jiného. Takové chování vídáte u dětí. A u některých dospělých se projevuje jen proto, že rodiče dítěti odmítli stanovit hranice nebo pro ně vyvodit důsledky.
Podívejte se na dnešní vůdce Evropy a na každou osobu, ať muže či ženu, a není v nich ani špetka sebereflexe či výčitek. Ten problém je úplně stejně endemický i tady mezi americkým vedením s náklonností k Davosu. Také ten plesnivý prezident Joe Biden dále buď blábolí o „Putinem vyhnaných cenách“, nebo obviňuje ropné společnosti, že nejsou dost vlastenecké, když nedrží ceny benzínu a nafty na výši dostupné pro skoro všechny Američany.
Ale ještě před pár týdny nám ti samí lidé říkali, že musíme ty maličko vyšší ceny u pump vydržet, abychom vyhladověli Rusko a ubránili Ukrajinu.
Biden a jeho partička aparátčiků se prostě těch nápadů nevzdají ani teď, když jsme jen čtyři měsíce před mezi-termínovými volbami.

Biden to companies that run gas pumps: "This is a time of war. Global peril. Ukraine. These are not normal times. Bring down the price you are charging at the pump to reflect the cost you are paying for the product. Do it now. Do it today." pic.twitter.com/1SCACLd8YO — Townhall.com (@townhallcom) June 22, 2022 Už jsem vám říkal, že skutečné ceny u pump jsou jenom o RIN, tj. o obnovitelných výměnných kreditech (podobná pitomost jako evropské uhlíkové povolenky), které dusí malé rafinerie.
Ale příběh Evropy přesahuje veškerou představivost. Lze ho shrnout do následujícího fóru:

1. ZAVŘETE JADERNÉ ELEKTRÁRNY, ABYCHOM BYLI VÍCE EKO. 2. NAHRAĎTE JÁDRO RUSKÝM PLYNEM A VYSMĚJTE SE KAŽDÉMU, KDO ŘÍKÁ, ŽE JE TO CHYBA. 3. PUTIN PLYN ZAVŘEL, PROTOŽE JSTE HO NAŠTVALI. 4. NAJEĎTE ZASE UHELNÉ ELEKTRÁRNY K POKRYTÍ ENERGETICKÉ POTŘEBY. 5. TO UHLÍ PŘIJDE Z RUSKA.
A co když si poslechnete, o čem si evropské vedení povídá? O rozšíření NATO, aby se přidalo Finsko a Švédsko. O podpoře Litvy v katastrofální blokádě pozemní dopravy do Kaliningradu, která je jasným porušením dohody této země s Ruskem. Jak Europarlament, tak vůdci Francie, Německa a Itálie podporují pozvání Eukrajiny  do tohoto bloku.
Na to všechno Rusko šikovně reagovalo přesměrováním svých exportů od Západu na Východ a Putin se k tomu minulý týden vyjádřil v projevu na SPIEF 2022.
„Evropská unie ztratila svoji politickou suverenitu a její byrokratická elita tančí, jak někdo jiný píská, kdy dělá vše, co jí řeknou shora, a ubližuje svým vlastním lidem, ekonomice a businessu.“
Celý projev stojí zato si poslechnout a nejlépe vypíchnutý záznam je na tomto twitterovém vláknu , ne proto, co naznačuje o kryptu, jak poukazuje autor, ale obecně pro lidstvo. Dluh je systém zotročení. Tím podložené peníze nejsou skutečným bohatstvím, je to jen předstírání bohatství.
Velký únik od toho je přesně tím, o čem na tomto blogu mluvím už roky: Tj. o skončení se státním dluhem jako se základnou pro globální rezervy. Svět nakonec rychle přejde ke komoditami podloženému monetárnímu standardu, v němž se uvalí určitá forma disciplíny na vlády, které drásají vlastní věrohodnost ve střetu s realitou.
Skutečná hodnota je ve věcech, které podporují váš život.
Nakonec fyzika a omezený čas doženou každého centrálního plánovače a jeho grandiozní sny o globální dominanci. Ta tyranie, na kterou si tak stěžují, není rasismus, nedostatek tolerance ani tribalismus, je to prostá matika a fyzika výroby energie.
To je ten Putinův strašný zločin, že všem připomíná tento základní fakt.
Ti narcisové, co ho zkouší obviňovat z vlastních průšvihů, nikdy své mimoňství nepřiznají. Raději budou dále manipulovat události, aby svět kormidlovali k nemyslitelnému, a jeho a nás budou obviňovat za to, že se neskloníme před jejich moudrostí.
Poslouchejte je bedlivě a vše, co od nich uslyšíte je: „To není moje chyba!“
Ale je.
BY TYLER DURDEN
MONDAY, JUN 27, 2022 – 08:00 AM
Authored by Tom Luongo via Gold, Goats, ‘n Guns blog.


Unipolární řád skončil, Západ zamířil k „výměně elit“, Rusko z toho vychází silnější, hlásá Putin

Německo při energetické krizi odstavuje jaderné elektrárny

Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/luongo-end-european-colonial-powers-tyranny-physics


Nejčtenější za týden