Biden-ismus
RSS

Biden-ismus

V prvním kvartále výkonnost americké ekonomiky klesla o 1,4%, katastrofální obchodní bilance, ale je tu naděje oživení, píší italské Scenarieconomici. Ekonomický propad je o to horší, že přišel po růstu v posledním kvartále minulého roku. HDP podpořil pouze vyšší konzum, komerční deficit na maximu, ale tato fráze se opakuje každý kvartál. Americká ekonomika není v rovnováze, je potřeba snížit domácí poptávku nebo devalvovat dolar, tento recept by zvedl inflaci, před podzimními volbami si to vládnoucí elita nemůže dovolit, fráze o tom, že za vším stojí Rusko by nemusely zabírat. Naděje na obzoru. Biden předložil Kongresu návrh na zabavení (ukradení?) zmrazených 33 miliard ruských oligarchů a nasměrování těchto peněz na Ukrajinu, pár měsíců to bude stimulovat export. Scenarieconomici píší, že jde o destruktivní a devastační stimul.
Tento monstrózní dar je větší než jsou výdaje na zbrojení mnohých velkých států, Itálie např. dává na zbrojení 27 miliard, Rusko dává necelých dvakrát víc. Je jasné, že s takovým darem USA neočekávají rychlý konec války, hlásné trouby evropskounijní politkorektní propagandy reagovaly už dnes ráno. Nelze předpokládat, že by např. hlavní řecké rádio SkaiRadio mohlo považovat Bidenův blábol za tak zajímavý, že dnes ráno mezi klábosením o situaci na silnicích a fotbale by moderátorka měla důvod říct, že konflikt potrvá velmi dlouho, spíš to ukazuje, že propagandu řídí jedno natovské nebo evropskounijní centrum. Náčelník amerického generálního štábu Milley řekl, že tento konflikt potrvá roky. Pokud ovšem Rusko rychle nezvítězí. Americká generalita to vidí nadějně, Ukrajina a Rusko se vzájemně definitivně zničí, opět jedno ale, Rusko může tvrdit, že kdo dodává zbraně, je účastníkem válečného konfliktu se všemi důsledky.
Na stránkách Bílého domu je rozklíčováno, co všechno USA budou z těchto peněz financovat, nejen vojenské haraburdí, ale náboje k informační válce: „Čelit ruské desinformační kampani, propagovat ruské porušování lidských práv, podporovat aktivisty, novináře a nezávislá média“. Na Twitteru velmi sledovaný novinář Michael Tracey to komentuje: „Součástí mamutího balíčku ve výši 33 miliard bude podpora nezávislých médií, protože nic tak nebije do očí jako „nezávislá“ média financovaná vládou USA, jde o informační válku“. Italská novinářka Giuseppina Perlasca v Scenarieconomici komentuje americkou podporu nezávislému tisku jako zajímavý typ ironie. Wikileaks ukázalo, jak americké prachy financují „nezávislá“ média proti Assadovi, spíš než nezávislá v běžném chápání. Financovat svobodu projevu je též silné tvrzení, liší se to místem, kde musí být tato svoboda vyjádřena. Ruské zabavené miliardy v americké režii podpoří mnoho statečných politickokorektních novinářů, aby měli „svobodnou a nezavislou“ vizi a především dost servilní USA.

LIBOR ČÍHAL
The post Biden-ismus first appeared on .


Nejčtenější za týden