Čas účtování
RSS

Čas účtování



VIDLÁK

Myslím, že v ukrajinské (a západní) vítězství v této válce už věří jen maršál Petrla. Ani ti zaplacení „analytici“ u Šafra už žádné světlo na konci tunelu nevidí a jen plná zadání zakázek, které dostali. Zelenský se vrátil ze Spolejných států s drobnou almužnou a spoustou doporučení, jak se má s tím ruským nadělením vypořádat sám. EU ještě nějaké peníze asi natiskne a pošle, ale bez amerických zbrojních dodávek se tahle válka prostě vyhrát nedá.



Majnstrýmoví dezinformátoři nás dva roky krmili bombastickými zprávami, že Rusové mají jídlo, naftu a munici na poslední tři dny, že Ukrajina vítězí, protože Rusko je jen taková benzínka s jadernými zbraněmi a ekonomikou o velikosti Itálie a Západ tyhle mongoloidní hordy snadno porazí, Putina pak zavraždí silovici a Rusko se rozpadne… Že, Džamilo? A teď ty stejné deníky (a nejspíš i stejní autoři) píší, že Ukrajinci mají jen patnáct granátů na tři dny… najednou je to Ukrajina, které všechno dochází… včetně času.
Jaký je to pocit, když ekonomika velikosti Itálie a barbarsky spravovaný stát, který umí jen krást čipy z praček, porazí henten skvělý, jedinečný Západ? Jaké to je, zjistit, že izolovaný Putin, se kterým se nedá jednat, protože nedrží slovo, jedná s prakticky celým světem, kromě toho Západu, který tak nějak v přímém přenosu usankcionoval sám sebe? A všichni si pochvalují, jak Rusko drží slovo… Před dvěma roky jsem četl články o tom, jak brzy budeme z rozpadlého Ruska vyvážet jaderné zbraně, aby se nedostaly do rukou šílencům… teď už to vypadá poněkud jinak, že?
Ne, nemusím mít vojenské vzdělání, nemusím rozumět jemným finesám zahraniční politiky. I z chlíva od prasat totiž bylo vidět, že Západ (s USA v čele) si neporadil s vousáči s sandálech v Afghanistánu. Vpadli tam, dvacet let se tam šolíchali, utratili tam neskutečné miliardy peněz, přivezli si domů hodně mladých kluků bez nohou a na konci toho všeho je Tálibán mnohem silnější, než kdy byl, vládne v celé zemi a dělá rozvojové projekty s Čínou. Mně tak nějak vidlácky může být jedno, čím to analytici okecali a jak blízko byli definitivnímu a totálnímu vítězství. Nic to nemění na tom, že to byl obrovský průser.
A víte, co bylo ještě horší? USA prohrály dvacetiletou válku s nepřítelem, který byl podle všech západních měřítek směšně slabý… to je samo o sobě dost velká katastrofa, ale ještě horší je, že nenásledovalo žádné poučení. Nebyl vyhozen žádný generál, nebyl popotahován žádný politik, nikdo nebyl obviněn z propagandistického lhaní. Prostě se tam ve Washingtonu jednoho dne řekli, že ta investice se odepíše a bylo to. Tečka, zapomeňte.
A tahle stejná administrativa se pustila do války s Ruskem… Ti lidé, kteří mají na svědomí debakl v Afghanistánu, se rozhodli, že s Ruskem jim to půjde mnohem lépe. Ne, nemusím být vojenský génius, abych věděl předem, že to nedopadne dobře. Stačilo vědět, že trubky vedou z východu na západ a ne naopak. Stačilo vědět, že veškerá špinavá výroba se odstěhovala do Asie. Stačilo vědět, že u nás se už železo netěží a vozí se sem z Ruska. Koneckonců, jaké uhlí myslíte, že jsem měl ve sklepě? Sibiřské…. Oni to tam někde v permafrostu natěží, převezou do Polska, tam se vytřídí, doveze se na jižní Moravu, má téměř kvalitu antraciu a je levnější než to Bakalovo z OKD.
Ve skutečnosti jsme bojovali nikoliv proti šílenému Putinovi a hloupým mobilizovaným mužikům. Ve skutečnosti bojujeme proti průmyslu, který dokáže natěžit uhlí na Sibiři a dodat ho k nám levněji, než ho natěžíme u Ostravy. Bojujeme proti obrovským zásobám ropy, plynu, železa, zlata, platiny, všech prvků periodické soustavy a máme nad tím zvítězit díky tomu, že nebudeme splachovat a napouštět si vanu. Máme zvítězit vyhasínáním vysokých pecí, bankroty skláren i masokombinátů… Já nejsem kolaborant, já prostě jen nejsem vůl.
Ne, nemusím mít vysokou školu, abych si dovedl porovnat naši a ruskou situaci. Naopak začínám mít pocit, že vysoká škola je součástí problému a nikoliv součástí řešení.
Neproběhla totiž žádná inventura. Nikdo se nepoučil z toho, jak blbě to dopadlo tam v Hindukůši… Jediné, co zlepšili, byla propaganda a zdokonalili jí tak moc, že jí sami uvěřili. Teď lezou ven zprávy, kdy americké tajné služby nevěřily v úspěch henté slavné ofenzívy, ale nikdo je neposlouchal. Propagandisticky šlo totiž o nejlépe připravenou vojenskou operaci všech dob. Tak dobrou, že maršál Petrla dodnes čeká na 21. prosince, kdy nejpozději ukrajinské jednotky stanou na březích Azovského moře, jak předpověděl. Byl si tím skálopevně jist, přečetl si to u těch nejlepších institutů pro studium války a věřil Zelenského ujišťování. Tak dobrá je to propaganda… není divu že jí tak snadno podléhají větší pitomci, než je maršál Petrla.
To musí být šílený pocit, když zjistíte, že jacísi dezolátští hnojaři odhadli situaci lépe, než instituce, které platíme, aby odhadovaly situaci. Zřejmě geny současné doby… opakuje se to přesně jako v Afghanistánu a dokonce i se stejným prezidentem. Investice se nevydařila, jdeme od toho. Tady máš pamlsek Volodymírku… My to teď zkusíme třeba v Ugandě, tam se teď našlo zlato. Nevyšlo to v Afghanistánu, nevyšlo to na Ukrajině, nevyšlo to v Sýrii, v Turecku nám puč taky nevyšel… ale v Ugandě se to už určitě povede.
Pamatuju Jeníka Cempera, kterak psal o tom, že Tálibán není dost silný, aby Afghanistán obsadil a pokud někdo tvrdí opak, tak je dezinformátor a je třeba ho zablokovat či rovnou zavřít… Afghánská vláda se měla udržet celé roky. A pak Tálibán obsazoval zemi systémem jeden bojovník na jedno město. Prostě přijel Tálibánec na motorce, vyměnil vlajku na radnici a bylo hotovo.
Zajímalo by mě, jestli si, Jeníčku, dovedeš představit, že by to podobně mohlo brzy vypadat i na Ukrajině? Ta neschopná ruská armáda, proti které se Kyjev ubrání ještě celé roky, najednou začne hladce postupovat i přes všechny studie, které tvrdí opak. I minule jsi svoje žvásty opíral o renomované autory a nejspíš si dodnes nedokážeš připustit, že lžou na zakázku a nebo jsou hloupí.
Proto jsem proruský, přátelé. Viděl jsem debakl v Afghanistánu, viděl jsem, že nedošlo k žádné sebereflexi, viděl jsem majnstrýmové propagandisty a skutečné dezinformátory, viděl jsem fakturu za moje uhlí ve sklepě… a snažil jsem se udělat cokoliv, aby na tuhle válku nedošlo. Byl jsem naivní a idealistický… Kydal jsem hovna z příprav této války a prostě jsem se rozhodl nemlčet i když na mě v miroslavském evangelickém sboru plivou.
Ani teď nevidím žádné poučení… jen zrychlování úpadku. Vlastně si už umím představit ty šeříky, kterými jednou budou různí Šmardové nadšeně vítat rudoarmějce… Ta debilita a zbabělost totiž křičí až do nebe. Budeme s Ruskem bojovat tím, že za pět let dostaneme první předraženou stíhačku… Budeme s Ruskem bojovat tím, že přejdeme na elektroauta, které v zimě pojedou asi tak dobře, jako teď elektroautobusy v Ostravě… A to jsem si myslel, že v regionu razovitém takové debily nemáte… Budeme s Ruskem bojovat pomocí zavřených oceláren, studených bytů a jezením cvrčků… Libtardí lobotomie v přímém přenosu.
A to ještě není to nejhorší…
Jestli totiž něco Američani uměli, tak prohrávat způsobem, aby to za ně odnesl někdo jiný. A kdyby jen odnesl… hlavně aby to ZAPLATIL někdo jiný! Oni prohrávají celkem kontinuálně, ale hospodářství se z toho hroutí jiným. Tohle vždycky uměli nejlíp na světě.
Matně si pamatuju, že náš skvělý Nutelliér před rokem podepsal jakési dohody, že Amíci Ukrajině půjčí peníze a Evropa (včetně nás) za tu půjčku bude ručit… Tehdy to byla tak lákavá investice, že? Už brzy budeme rekonstruovat Luhanskou oblast… za ruské reparace. Pamatujete na tu konferenci s Black Rockem, kde se to mělo dohodnout, ale nakonec nedohodlo? Neberte mě za slovo, jsem jen obyčejný Vidlák, nikdo mě tam nepozval, abych se podíval, co tam naši pětikoaličníci za nadšeného vítězného jásotu vlastně podepsali… Američanům.
Je dost možné, že podepsali naší hospodářskou zkázu…
Nechcete se na to někdo zeptat? Spousta politiků se tu uchází o hlasy a říká, že bude vládnout lépe a radostněji, co kdybybyste se na ministerstvu financí zeptali, za co Ukrajincům ručíme a jak velké prachy to vlastně jsou? Tak nějak mám pocit, že to brzy bude docela velké téma, protože to na obnovu Ukrajiny moc nevidím. Kateřino, nechceš to prověřit? Za chvíli se totiž všichni začnou tvářit, že je to takhle v pořádku a od začátku jsme plánovali, že Ukrajinci dodají milion životů, Američani dodají granáty, Evropa dodá prachy a tím Rusko oslabíme…
… a kdybychom ho neoslabili, tak alespoň zavřeme Tomáše Čermáka. To je také pěkné vítězství pravdy a lásky, když ten Putin ne a ne umřít, ne? Alespoň zabásneme jednoho dezoláta, který neví, co mluví. Když už geopoliticky prohráváme, tak nám musejí stačit vítězství nad chudými duchem. Všichni ostatní nám totiž dají na budku. Že, Vítku?
Navíc… Ukrajina prý dosahuje skoro pětiprocentního ekonomického růstu… říkal MMF. To znamená, že ruská armáda i s těmi Kinžály, Kalibry a dalšími raketami Ukrajině neškodí ani zdaleka tolik, jako nám škodí Petr Fiala a Vítek Rakušan… Hustý, co?
Klidně křičte, nadávejte mi do kolaborantů a dezinformátorů. Křepčete, jak je všechno jinak, vemte si na to Jeníka Cempera i Jana Komso Moláčka, Jindřicha Šídla a ostatní pravdoláskaře, citujte ISW, Českou televizi i další „důvěryhodné“ zdroje. Nechte Šafra, aby se pořádně vyblil, aktivujte si Milion chvilek pro cenzuru… ale nic se nezmění. Porážka už je taková, je prostě trapná.
Západ potřebuje sebereflexi… ještě jedno takové vítězství, jako teď nad Ruskem a je s námi konec. A jestli Západ této reflexe není schopen, udělejme ji alespoň sami tady u nás. Začněme třeba tím, že vykopneme z funkcí všechny ty zbabělce a konformisty, kteří řvali o dezinformacích a teď se ukazuje, že lhali ve dne v noci.
Začíná čas účtování. Bez toho dopadneme ještě hůř.

 
  Vidlák

The post Čas účtování first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden