Německo: Žadatel o azyl podřízl za bílého dne na ulici ženě hrdlo
RSS

Německo: Žadatel o azyl podřízl za bílého dne na ulici ženě hrdlo

V Německu se zločiny ze cti staly natolik obvyklými, že pro ně musela být nedávno zavedena zvláštní kategorie. Zatímco v minulosti šlo jen o vzácný úkaz uvnitř tamní turecké komunity, v dnešní době jde o stále častěji se vyskytující čin. V zemích původu většiny pachatelů by za takový zločin nenásledoval trest, neboť vraždy ze cti jsou podle práva šaría zcela přípustné. Ovšem i v Evropě zůstávají pachatelé, často seznáni psychicky nemocnými a zůstávají bez trestu.
Tento případ je velmi čerstvý, takže zatím nelze odhadnout, s jakým trestem od německého soudu odejde muslimský pachatel, o jehož zemi původu zdroje mlčí. On i žena, které podřízl hrdlo, byli žadatelé o azyl…
31letá žena byla zavražděna v pátek ráno v 10 hodin na otevřené ulici v Berlíně-Pankowě. Pachatel po útoku uprchl na kole – a o tři hodiny později byl dopaden. Měl to být její bývalý partner. Oddělení vražd případ vyšetřuje.
Žena zemřela po útoku na místě. Muž údajně číhal na ženu a bodl ji velkým nožem nejprve do břicha a pak jí podřízl hrdlo.
Tři hodiny po smrtelném útoku na 31letou ženu policie zatkla podezřelého. Podle zjištění je 42letý muž bývalým partnerem oběti, mají spolu šest dětí. Muž je silně podezřelý z toho, že ženu v pátek ráno zabil. Je možné, že za činem byly vztahové problémy, vysvětluje policejní mluvčí. Podle informací žila žena v uprchlickém domě ve čtvrti Mühlenstraße. Pachatel i oběť jsou neněmeckého původu.
Kolem 13. hodin policie zatkla 42letého muže v bezprostřední blízkosti místa činu poté, co ho svědci poznali. „Zřejmě se vrátil,“ říká policejní mluvčí. Podezřelý má být nyní vyslýchán. „Případ vyšetřuje komise pro vraždy,“ říká mluvčí.
Lidé ze sousedství jsou zděšeni, ale většina si  tohoto činu ani nevšimla. Kadeřnice z Maximilianstraße řekla deníku Berliner Zeitung, že do obchodu přišla zákaznice a byla šokována velkým množstvím krve, kterou viděla na ulici. Muž, který žije poblíž místa činu, je ohromen: „Nechápu, že byla v mém sousedství žena ubodána k smrti na ulici …“
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden