Saská policie vyfasovala elektromobily, nemá je však kde nabíjet a zločince v nich také nedožene
RSS

Saská policie vyfasovala elektromobily, nemá je však kde nabíjet a zločince v nich také nedožene

Postupné ukončení provozu aut na fosilní paliva již bylo v Bruselu schváleno, přičemž právě různé veřejné instituce by měly jít příkladem jako první. Již před časem jste si zde mohli přečíst o neúspěšném zavádění elektroautobusů v Německu. Špatná zkušenost nicméně zřejmě zelené aktivistické politiky neodrazuje v pokračování zavádění elektromobility, takže nyní již první dva elektromobily dostali i saští policisté.
Jenže – jak záhy zjistili – příliš užitečné například k chytání zločinců nebudou…
Saští policisté by v budoucnu mohli využívat e-auta k lovu zločinců.  Za tímto účelem budou v Drážďanech rok testovány dva elektrické hlídkové vozy od VW.  Má to však nejeden háček.
Šéf státní policie Jörg Kubiessa byl zavádění elektromobilů u policie velmi otevřený. „Jsem opravdu nadšený,“ prohlásil.
Jeho nadšení však netrvalo dlouho: nabíjecí stanice pro policejní auta nejsou dost silné. První testovací auta musí využívat veřejné dobíjecí stanice. Podle výrobce trvá proces u rychlonabíjecí stanice 35 až 45 minut.
Plně nabitý vůz s oficiálním označením ID.4 má dojezd 450 kilometrů. Ale přestože má motor o výkonu 205 koní, k honičce na dálnici příliš vhodný není. Protože 160 kilometrů za hodinu je nejvyšší možná rychlost.
K takovým operacím bude saská policie pravděpodobně i nadále využívat klasické hlídkové vozy bez ohledu na výsledek fáze testování elektromobilů.  Potřebují totiž auta, která jedou rychlostí 220 kilometrů za hodinu…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden