Američané kradou pohonné hmoty ve velkém, protože ceny stoupají
RSS

Američané kradou pohonné hmoty ve velkém, protože ceny stoupají

Američané zažívají něco, co dosud neznali. Mají na jejich poměry drahé pohonné hmoty. A to se ještě nedostali na úroveň zemí EU. To by pak zřejmě došlo v USA k revoluci a ne „pouze“ ke krádežím…
Vzhledem k tomu, že ceny pohonných hmot v USA dosahují rekordních výšin, zloději se zaměřují buď na pumpy a dopravní prostředky nebo se nabourávají do sítí prodejců pohonných hmot.
Začátkem tohoto měsíce na Virginia Beach policie pozorovala „mnoho vozidel“ využívajících zařízení k čerpání pohonných hmot z čerpací stanice, která byla uzavřena.
„Jednotlivci pak prodávají benzín za zvýhodněnou cenu prostřednictvím telefonní aplikace a provozují prodej na sociálních sítích. Bylo zjištěno, že tam pohonné hmoty inzerují. Během několika dní byl z podniku ukraden benzín v hodnotě několika tisíc dolarů,“ uvedla policejní stanice Virginia Beach v tiskové zprávě ze 14.6.
Aby se prodejci pohonných hmot ochránili před kybernetickými útoky, musí se nyní ujistit, že jejich sítě jsou dobře chráněny, protože jejich technologická infrastruktura je zranitelná a hackeři do ní pronikají a kradou nebo upravují informace.
Přibližně 25 procent prodejců pohonných hmot oznámilo zvýšený počet krádeží pohonných hmot. S odvoláním na údaje amerického úřadu pro energetické informace řekl analytik  Fox News Digital , že čtvrtina maloobchodníků s pohonnými hmotami zaznamenala nárůst krádeží ve srovnání s loňským rokem.
„Zloději digitálně přistupují k pumpě, fyzicky nebo elektronicky nějakým způsobem deaktivují systém, resetují cenu na velmi nízkou úroveň nebo ponechají transakci otevřenou, což umožňuje více lidem provést stejnou transakci,“ vysvětlil.
„Je to jeden trend. Dalším trendem jsou lidé, kteří upravují nebo přestavují dodávky nebo určitá vozidla, parkují je v podzemních zásobnících, čerpají pohonné hmoty z podzemních zásobníků a následně je prodávají. A to je teď asi nejčastější.“
V Salt Lake City v Utahu byly pořízeny záběry z bezpečnostní kamery, jak zloděj krade naftu z kamionu zaparkovaného venku těsně předtím, než začalo hořet.
Podle Americké automobilové asociace (AAA) je celostátní průměrná cena benzínu o víkendech 4,91 USD za galon, což v některých západních a severovýchodních státech přesahuje 5 a 6 USD za galon. V Kalifornii byl sobotní průměr 6,33 USD.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden