Ghislaine Maxwell odsouzena k 20 letům vězení
RSS

Ghislaine Maxwell odsouzena k 20 letům vězení

Aktualizace: Soudce Nathan odsoudil Ghislaine Maxwellovou k 20 letům vězení. „Trest 240 měsíců je dostatečný a není závažnější, než je nutné.“ (Foto: Flickr)







Trest je nižší než 30-50 let, které požadovala prokuratura, ale vyšší než 6 let, které obhajoba považovala za přiměřené.



Při přípravě na vynesení rozsudku Nathan uvedl, že „paní Maxwellová se přímo a opakovaně a v průběhu mnoha let podílela na strašlivém schématu“ obchodování s dívkami a jejich zneužívání a že „paní Maxwellová spolupracovala s Epsteinem na výběru mladých obětí, které byly zranitelné“.



Z tohoto důvodu je odůvodněn „vysoký trest“ , který – pokud nebude propuštěna předčasně – znamená, že Maxwellové bude po propuštění 80 let.



A nějak nebyl jmenován ani jeden Epsteinův klient…



Soudkyně Alison J. Nathanová v úterý uvedla, že trestná činnost Ghislaine Maxwellové byla „rozsáhlá“ a že jí zvyšuje trest kvůli tomu, že byla nejméně o deset let starší než její oběti a uplatňovala na ně „nepatřičný vliv“.



Nathan přitom uvedl, že výpočet trestu bude záviset na tom, zda důkazy prokázaly trestnou činnost po 1. listopadu 2004 – a že neexistují důkazy, které by podporovaly vyšší doporučenou hranici 30-50 let.



To znamená, že Maxwell pravděpodobně dostane mírnější výpočet podle pokynů, což by vedlo k méně než 20 letům vězení.



„Madam“ a partnerka ve zločinu Jeffreyho Epsteina Ghislaine Maxwellová má být dnes odsouzena poté, co byla shledána vinnou z účasti na deset let trvajícím plánu lákání a získávání nezletilých dívek k sexuálnímu zneužívání Epsteinem a jeho společníky – někdy se zneužívání sama účastnila, uvádí agentura Bloomberg.



Šedesátiletá bývalá společenská hvězda, která byla před dvěma lety zatčena v úkrytu v New Hampshire, byla v prosinci odsouzena v procesu, který obvinění označili za dlouho očekávanou spravedlnost pro Epsteinovy oběti.



Prokurátoři doporučili 30 až 55 let za mřížemi – pravděpodobně doživotí, zatímco Maxwellová žádala méně než šest let – s odůvodněním, že ji a její sourozence psychicky a fyzicky zneužíval jejich otec, britský vydavatelský magnát a podezřelý izraelský špion Robert Maxwell. Argumentovala také tím, že by neměla nést hlavní tíhu trestu za Epsteinovy zločiny, protože je mrtvý.



Několik obětí, které nebyly součástí Maxwellova procesu, bude moci promluvit během úterního vynesení rozsudku v manhattanské soudní síni před americkou obvodní soudkyní Alison Nathanovou. Maxwellová bude mít rovněž možnost promluvit, pokud si to bude přát.



Jednou z obětí, která by měla vystoupit, je Virginia Giuffreová, která obvinila prince Andrewa ze sexuálního zneužívání. Giuffreová a Andrew se začátkem tohoto roku dohodli na urovnání občanskoprávního sporu poté, co tvrdila, že ji Epstein „zapůjčil“ k sexuálnímu zneužívání, což Andrew popřel.



„Rozhodla se pro spiknutí s Epsteinem, s nímž po léta spolupracovala jako společníci ve zločinu a způsobila ničivou škodu zranitelným obětem,“ argumentovala státní zástupkyně Maurene Comeyová ve vládním memorandu o vynesení rozsudku. „Měla by se zodpovídat za svou znepokojivou roli v rozsáhlém systému zneužívání dětí.“



Podle bývalého bankéře UBS AG Justina Papernyho, který si odseděl 18 měsíců za podvody s cennými papíry, Maxwellovy argumenty o shovívavosti pravděpodobně padnou na úrodnou půdu, zejména když v úterý vypovídalo několik obviněných.



„První věc, kterou chtějí soudci vědět, pokud přiznáte vinu, je, zda se ztotožňujete se svými oběťmi,“ řekl a dodal: „V tomto případě Maxwell řekl: ‚Ano, jsou tu oběti, ale já jsem to nevytvořil. Neudělal jsem nic špatného. Je to jen proto, že jsem se přátelil s Epsteinem. Pokud něco, tak jsem oběť já,'“ řekl Paperny. Takový postoj „nesedí dobře soudci, který vynáší rozsudek, když existují oběti, jejichž životy byly roztrhány a rozervány jejím pedofilním přítelem“.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Ghislaine Maxwell odsouzena k 20 letům vězení se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden