Ve Francii skončil největší soudní proces v historii země – vrah z Bataclanu dostal doživotí
RSS

Ve Francii skončil největší soudní proces v historii země – vrah z Bataclanu dostal doživotí

Nejhorší útoky v poválečné historii Francie byly islámské útoky, k nimž došlo 13. listopadu 2015. Skupina islámských radikálů útočila na různých místech Paříže, přičemž k největšímu masakru došlo v klubu Bataclan. Ze všech teroristů, kteří se útoku zúčastnili – většina jich pocházela z Bruselu – se soudu dožil pouze Salah Abdeslam. Ten nikdy činů jeho skupiny nelitoval.
Od září 2021 probíhal soud nejen se Salahem Abdeslamem, ale také s jeho dalšími komplici, kteří se však nezúčastnili přímo útoků, ale skupinu nějakým způsobem podporovali a samozřejmě předem věděli, co džihádistická skupina chystá. Šlo mimo jiné o dodavatele zbraní, o ty, kdo útočníkům, kteří byli vesměs z Belgie, poskytli úkryt v Paříži a o příbuzné útočníků, kteří většinou o plánech vše věděli.
Ve středu došlo po výsleších stovek svědků a mnoha podezřelých k závěrečnému soudnímu verdiktu. Poslední přeživší terorista dostal doživotí a ostatní, kteří džihádistům různým způsobem pomáhali či je kryli, dostali tresty od 2 do 30 let vězení…
 v klubu Bataclan došlo k hotovému masakru oběti džihádistů Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden