Rakousko přechází od boje proti neočkovaným k boji proti klimatickým „odpíračům“
RSS

Rakousko přechází od boje proti neočkovaným k boji proti klimatickým „odpíračům“

Stále více indicií napovídá, že Evropa přechází od covidismu ke klimaalarmismu. Těmito indiciemi není jen přechod na zelenou energii a v EU schválené klimatické zákony, které odvedou Evropany „zpět do jeskyně,“ ale i některé konkrétní kroky jednotlivých vlád.
Přiznám se, že již mám jakousi alergii na všudypřítomnou „udržitelnost“, „omezení uhlíkové stopy“ a další pojmy souznící se současnou politikou klimaalarmismu, ovšem dostávající se i do běžného života. Obtěžují nás snad úplně všude, včetně reklam, které se tím stávají antireklamami. V minulosti byly všechny klimatické alarmistické vize časem popřeny, neboť zatím nic, co se splnit mělo, se jednoduše nesplnilo. Přesto se toto klimatické náboženství stále cpe do popředí.
Připomínám, že EU nedávno navrhla, že by do řad jejích úředníků a eurokomisařů měl být zakázán přístup všem odpíračům klimaalarmistických vizí. Zavedla pro tento účel dokonce pojem „klimatická kriminalita.“ Tedy v EU by na žádném z postů – ať už více či méně důležitých – neměl sedět ani jeden zastánce jiného názoru, než je ten oficiálně prosazovaný. Takový „klimatický zločinec“ by nakonec nesměl ani kandidovat ve volbách.
V Irsku dokonce již před časem zakázali psát jakékoli články popírající údajnou změnu klimatu údajně způsobenou CO2, přičemž případné články tohoto typu mohou být nejen zcenzurovány na sociálních sítích, ale mohou být zablokovány.
Podobnou cestou jako Irsko se nyní vydává také Rakousko.
V Rakousku se nyní přechází od boje proti „odmítačům očkování“ a „popíračům covidu“, k boji proti „popíračům klimatu“ a „hříšníkům v oblasti životního prostředí“. V Rakousku se v tomto směru podnikají další kroky, alespoň pokud se vyplní přání kontroverzní Bioetické komise, která již v minulosti prosazovala povinné očkování a podobně.
Alpská republika už nějakou dobu díky ochranné ruce Zelených ve vládě vede politickou kampaň proti lidem a médiím, kteří zpochybňují oficiální narativ o klimatických změnách. Nyní chce jít ještě o krok dále. Média, která popírají změnu klimatu, by neměla dostávat vládní financování, reklamy ani jiné veřejné prostředky.
Především by se to dotklo již tak mizejícího podílu médií, která se staví proti mainstreamu.  Těm, kdo naopak povedou klimaalarmistickou rétoriku, přiklepne vláda miliony na reklamu a další mediální dotace. Totéž se samozřejmě chystá časem v celé EU.
Klimaalarmisté také chtějí, aby byly v médiích zakázány reklamy s „klimaticky nepřátelským obsahem“.
Bioetická komise chce ve svém prohlášení zveřejněném minulý týden nazvaném „Klimatická krize jako etická výzva“, především učinit média zodpovědná za šíření ještě větší paniky a alarmismu z klimatické krize.
Vhodně by měly být označeny „varovnými upozorněními“ i tzv. nízkonákladové letecké společnosti nebo lety. Například s následujícím textem:
„U každého letu přemýšlejte o tom, zda jej opravdu potřebujete, nebo zda můžete dosáhnout cíle s méně škodlivými možnostmi.“
Nebo:
„Každý let má dopad na naše klima.“
Soukromá letadla vlády a spol. budou samozřejmě z toho vyjmuta.
Předsedkyně bioetické komise Christiane Drumlová také prozradila, na koho tato nová opatření v mediálním sektoru primárně míří. Proti patriotické domácí vysílací stanici Servus TV, která se jako jediná velká televizní stanice odvážila odsoudit covidovou diktaturu a od té doby byla za to masivně napadána.
Podobná politika se samozřejmě postupně začne prosazovat po celé EU, Irsko nebo Rakousko jsou jen prvními vlaštovkami. Je pouze otázkou času než nastoupí i klimatické lockdowny a než budou přísně trestáni ti, kdo budou zanechávat příliš velkou uhlíkovou stopu.
Ostatně, není žádná náhoda, že první pokusné systémy sociálních kreditů, zavedené například V Itálii, Rakousku, Německu nebo Holandsku, jsou ve všech případech zaměřeny na různé způsoby měření uhlíkové stopy. O možnosti zavést povinné měření uhlíkové stopy u každého jedince – a to 24 hodin denně – se již dokonce hovořilo i na letošním srazu WEF….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden