Nizozemští zemědělci bouřlivě protestují nad pravidly EU a blokují hranice
RSS

Nizozemští zemědělci bouřlivě protestují nad pravidly EU a blokují hranice

Tisíce nizozemských řidičů traktorů vyšly tento týden do ulic , aby pokračovaly v demonstracích proti radikálnímu plánu vlády snížit emise dusíku o 30-70 % v rámci jejího „zeleného“ programu. (Foto: Twitter)







Very angry Dutch farmers block border between Holland and Germany. Harsh protests in many Dutch cities after politicians‘ decision to closes dozens of farms and cattle ranches to reduce nitrogen by 30% – 70% to comply with EU regulations on nitrogen pollution. pic.twitter.com/uKYXj0gvD8 — RadioGenova (@RadioGenova) June 30, 2022 Netherlands… this is absolutely epic, this is a revolution. RESIST pic.twitter.com/daEbuec1Tv — Pelham (@Resist_05) July 1, 2022 Zemědělci z pátého největšího světového vývozce potravin požadují, aby Haag okamžitě změnil svůj postup, a zablokovali hranice mezi Holandskem a Německem kvůli pravidlu, které by vedlo k uzavření desítek farem a chovů dobytka.




Naštvaní nizozemští farmáři útočili palicemi na policisty kvůli novému nařízení vlády
Holland closes dozens of farms and cattle ranches to reduce nitrogen by 30%. Angry and hungry farmers block the nation everywhere. pic.twitter.com/VNSodhGanB — RadioGenova (@RadioGenova) June 28, 2022 Gott sei Dank findet sich quasi keine Berichterstattung zu dem #Bauernprotest in #Holland in den hiesigen Qualitätsmedien. Das ist gut und richtig, denn es wäre schließlich sehr verdrießlich wenn deutsche #Bauern ihrem Ärger auch noch Luft machen würden… pic.twitter.com/Fs7oa2r60m — Dr. David Lütke (@DrLuetke) June 29, 2022 Podle dopravních úřadů zablokovaly ve středu desítky traktorů dálnici poblíž německých hranic.



Ještě větší protesty jsou naplánovány na 4. července, kdy organizátoři na Telegramu vyzývají lidi k akci proti pravidlům, která podle nich „srovnají se zemí“ zemědělský průmysl.



Podle Epoch Times vyzývá znepokojené zemědělce a občany, aby organizovali vlastní regionální akce s cílem uzavřít všechna „distribuční centra pro dodávky potravin a všechny hlavní znečišťovatele“, dokud „vláda nezmění své plány“.



Jedna z virálních výzev k protestu 4. července přišla od velké skupiny řidičů kamionů na Telegramu a naznačuje, že někteří řidiči kamionů v Nizozemsku se mohou ocitnout v solidaritě s národními zemědělci.



Zemědělci, kteří plánují protestovat na mnoha národních letištích, konkrétně zmínili Schiphol a Eindhoven. Podle serveru NLTimes.nl mluvčí obou letišť uvedli, že situaci sledují, ale v současné době mají málo informací.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Nizozemští zemědělci bouřlivě protestují nad pravidly EU a blokují hranice se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden