Stovky zaměstnanců CDC stále nedostaly vakcínu covid-19
RSS

Stovky zaměstnanců CDC stále nedostaly vakcínu covid-19

Podle údajů, které exkluzivně získal deník The Epoch Times, téměř 400 zaměstnanců amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) nedostalo vakcínu COVID-19. (Foto: Flickr)







Celkem 382 pracovníků CDC není očkováno, řekl deníku The Epoch Times Roger Andoh, pracovník agentury pro zákon o svobodném přístupu k informacím (FOIA).



Dalších devět zaměstnanců má za sebou pouze jednu dávku vakcíny Pfizer nebo Moderna, což znamená, že ani oni se podle směrnic CDC nepovažují za plně očkované.



Dohromady jde o 3,2 procenta zaměstnanců CDC.



Andoh nejprve odkázal na prohlášení vlády, které obsahovalo údaje k prosinci 2021, a odmítl plně odpovědět na žádost The Epoch Times FOIA, která požadovala podrobnější údaje aktuální k 15. březnu.



„Vezměte prosím na vědomí, že se jedná o nejnovější a nejúplnější dostupné údaje a některé vámi požadované datové prvky nejsou k dispozici,“ uvedl původně Andoh.



Když byl požádán o upřesnění, jiný pracovník CDC Andohovo prohlášení zopakoval.



Poté, co deník The Epoch Times podal odvolání k ministerstvu zdravotnictví a sociálních služeb (HHS), nadřízenému úřadu CDC, úřad své stanovisko změnil, aniž by vysvětlil proč.



„Po dodatečném pátrání vám poskytujeme následující informace,“ uvedl Andoh v nové odpovědi.



„Odpověď, kterou jsem dostal na vaši výzvu od CDC, ve mně vzbudila dojem, že původně nechtěli žádné informace zatajit,“ sdělil Jonathan Nelson, analytik FOIA z HHS, v e-mailu pro The Epoch Times. „Na základě toho se (osobně) domnívám, že se z jejich strany jednalo pouze o náhodné opomenutí.“



Kromě toho, že CDC odhalilo, že 391 zaměstnanců nebylo plně očkováno, uvedlo, že 12 399 zaměstnanců bylo plně očkováno, což znamená, že dostali dvě dávky vakcíny Moderna nebo Pfizer nebo jednorázovou injekci Johnson & Johnson.



Kromě toho 5 810 zaměstnanců sdělilo, že obdrželi posilovací dávku, ačkoli agentura zdůraznila, že zaměstnanci nemusí uvádět, zda posilovací dávku obdrželi.



CDC rovněž zveřejnila, že agentura vyhověla nulové žádosti o výjimku z očkovacího mandátu prezidenta Joea Bidena pro federální zaměstnance, který je připraven vstoupit v platnost 31. května po několikaměsíčním pozastavení v důsledku soudního rozhodnutí.



Na dotaz, co se stane s neočkovanými pracovníky, kteří nemají výjimku, a proč nebyla žádná výjimka udělena, mediální oddělení CDC neodpovědělo.



Údaje byly aktuální k 12. dubnu.



Tři další zdravotnické agentury uvnitř HHS, které jsou hluboce zapojeny do propagace očkování proti COVID-19 a odmítly poskytnout údaje po prosinci 2021, požadované údaje stále neposkytly. Jedná se o Úřad pro kontrolu potravin a léčiv, Centrum pro zdravotnické a lékařské služby a Národní zdravotní ústavy.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Stovky zaměstnanců CDC stále nedostaly vakcínu covid-19 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden