Prezident, který se postavil očkovací hysterii (video)
RSS

Prezident, který se postavil očkovací hysterii (video)

Drtivá většina politiků – zejména v zemích EU – vnucovala genové přípravky, nesprávně nazývané vakcínami, mnohdy pod různými pohrůžkami, prakticky vždy však cestou segregace neočkovaných – a to bez jakéhokoli zjevného důvodu.
Mnoho vrcholných politiků také před kamerami nastavilo své rameno injekci (jaký byl její obsah lze jen spekulovat), aby šli příkladem, doufaje, že je budou jejich „ovečky“ následovat. Mnoho politiků se uchýlilo až k vyhrožování, případně zavádění povinného očkování pro některé skupiny obyvatel, jen aby uspokojili své loutkovodiče z Big Pharmy.
Covidový fašismus byl v západním světě všudypřítomný a v pozadí si zatím tito Big Pharmou zkorumpovaní politici mastili kapsy nejen na rádoby vakcínách, ale i na rouškách, testech a dalších atributech fanatického covidismu.
Ne všichni světoví vrcholní politici však šli s davem…
Brazilský prezident Jair Bolsonaro se profiloval jako odpůrce masivních lockdownů jako ochrany před koronavirem. Také nebyl nikdy očkován. To vedlo k silné kritice z mnoha stran. Prezident v rozhovoru vysvětluje svůj postoj.
Bolsonaro říká, že se nikdy nenechal očkovat proti covid-19, protože se obává možných vedlejších účinků experimentálních vakcín. Také říká, že si přirozeným způsobem vytvořil dostatek protilátek, takže se mu daří dobře.
V červenci 2020 byl Bolsonaro poprvé pozitivně testován na covid-19. Byl léčen hydroxychlorochinem, běžně používaným na malárii, a  uzdravil se  . V září následujícího roku se znovu nakazil na summitu Valného shromáždění OSN v New Yorku. Tentokrát pociťoval jen mírné příznaky.
V rozhovoru s americkým moderátorem Fox News Tuckerem Carlsonem Bolsonaro mluví o svých myšlenkách a pozadí toho, proč se nenechal očkovat.
„Když virus tvrdě zasáhl v březnu 2020, mnozí chtěli vakcíny. Požádal jsem o léčbu, protože jsme viděli, že mnozí jsou již nakaženi a počet rychle narůstal. Když jste se jako já již nakazili, vakcína nepomůže. Pokud jste již nemocní, neočkujete se, potřebujete lék.“
Bolsonaro kontaktoval lékaře v Brazílii a dalších zemích, aby hledal již existující alternativy, které by mohly nemoc zmírnit nebo bojovat proti postupu viru.
„V Brazílii jsem tuto problematiku studoval. Kontaktoval jsem lékaře v jiných zemích, včetně subsaharské Afriky, protože tam byli lidé, kteří se zdáli imunní. Nebo když se nakazili, virus nebyl dostatečně silný, aby je poslal do nemocnice nebo je zabil.“
V té době se předpokládalo, že to bylo pravděpodobně použitím léků na malárii v oblasti, které způsobily zmírnění postupu viru. Když byl Bolsonaro poprvé infikován, dostal – stejně jako bývalý americký prezident Donald Trump – hydroxychlorochin a uzdravil se.
Bolsonarovo doporučování léku se okamžitě dočkalo obrovské kritiky. Mainstreamová média okamžitě zasáhla proti všem alternativním léčebným metodám, aby místo toho pouze obhajovala masové očkování.
„Dnes vidíme lidi, kteří užili tři nebo čtyři dávky vakcíny, ale přesto onemocní virem a zemřou. V Brazílii jsme byli svědky vzniku dvou léků, které se začaly často užívat a já je sám bral, když jsem onemocněl. Ale tlak byl masivní po celém světě, ze strany médií a farmaceutických společností. Všichni byli proti léčbě. Veškerá pozornost byla věnována vakcínám.“
Dalším důvodem Bolsonarovy skepse ohledně vakcíny bylo, že se farmaceutické společnosti chtěly zříci odpovědnosti za jakékoli vedlejší účinky.
„Četl jsem smlouvu s Pfizerem a jedna z klauzulí říkala: „Neměli bychom v žádném případě nést odpovědnost za jakékoli vedlejší účinky, které vakcína vyvolá“. Dělalo mi to starosti. Také jsme obdrželi informace, včetně informací od americké lékové agentury FDA, že je pravděpodobné, že se v dohledné době objeví mnoho vedlejších účinků.“
Bolsonaro také říká, že mnozí ve vysokých funkcích se během pandemie opájeli jak mocí, tak penězi. Hovoří také o pokročilých pokusech ve spolupráci s izraelskými vědci o vyvinutí nosního spreje jako léku proti covidu-19, ale že projekt byl sestřelen očkovací lobby.
Navzdory prezidentově nesouhlasu brazilský Kongres odhlasoval legislativu, která dává farmaceutickým společnostem právní imunitu před jakýmikoli možnými vedlejšími účinky, které mohou vyplynout z jejich vakcíny. Bolsonaro se domnívá, že důvodem byla přehnaná panika, která byla vyvolávána v médiích. Zájem veřejnosti byl obrovský.
Brazílie nakoupila dostatečné množství dávek, aby mohla očkovat celou populaci, říká prezident. Snahám o zavedení plošného očkování však učinil přítrž. Bolsonaro říká, že nezavedl očkovací povinnost, protože si váží svobody jednotlivce.
„Jak jsem řekl dříve, jsem možná jediná hlava státu, která byla proti drakonickým covidovým restrikcím a odmítla vakcínu. Levice mě chtěla odvolat z prezidentského úřadu a požadovala, abych se nechal očkovat. „Tak mě nechte zemřít – je to moje volba,“ odpověděl jsem.
Celý rozhovor viz níže (anglicky):

Jair Bolsonaro explains why he didn’t get the COVID vaccine and his approach to the virus. pic.twitter.com/mpzCYk4Oht
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) July 1, 2022

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden