Belgie: Údajně psychicky nemocný Afghánec bodal na ulici a Syřan zavraždil vlastní sestru
RSS

Belgie: Údajně psychicky nemocný Afghánec bodal na ulici a Syřan zavraždil vlastní sestru

Dva jinak nesouvisející případy obohacování mají – mimo to, že k nim došlo v Belgii – jedno společné – pachatel byl vyznavačem náboženství míru. V jednom případě měla figurovat nám již dobře známá psychická nemoc, ve druhém v Evropě již zcela obvyklá vražda ze cti….
Další z mnoha případů psychicky nemocných vyznavačů Alláha nyní rozplétají v belgickém Bouillonu (viz titul. obr.).
Afghánec tento čtvrtek uprostřed odpoledne v Bouillonu čtyřikrát bodl kolemjdoucího.
Když kolemjdoucí procházel po Rue College, přišel za ním muž a čtyřikrát ho bodl.
Upozorněni kolemjdoucími na místo rychle dorazili záchranáři, kteří se postarali o zraněného. Tento čtvrtek večer byl muž operován a v pátek byl převezen do domácího ošetřování.
Pachatel, který bydlí v centru Fedasilu a údajně trpí psychickými poruchami, byl zatčen a zadržen. Je afghánským žadatelem o azyl.
Jeho motivace ve vztahu k tomuto činu nejsou dosud známy. Oba muži se zřejmě neznali.
A jsme-li v Belgii, pak je zde aktuálně řešen i případ vraždy ze cti, kdy bratr zavraždil svoji sestru.

Gerges Younan byl zatčen v Sýrii za vraždu své sestry Ahlam, kterou spáchal 3. ledna 2021 v Lutychu. Od té doby se její starší bratr uchýlil do Sýrie.
3. ledna 2021 bylo nalezeno bezvládné tělo Ahlam Younan, 28leté ženy syrského původu, v jejím bytě na Rue de la Cathédrale, v srdci Lutychu. Mladá žena měla spoutané ruce a byla střelena do hlavy.
Velmi rychle se podezření obrátilo na radikální větev Ahlaminy rodiny a přesněji na jednoho z jejích bratrů, Gergese Younana, s bydlištěm ve Švédsku. Ten několikrát vyčítal své mladší sestře její evropský životní styl, na jeho vkus příliš nespoutaný.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden