Glosa MM: Stříž – Svoboda projevu má v demokratickém právním státě své limity
RSS

Glosa MM: Stříž – Svoboda projevu má v demokratickém právním státě své limity

Policejní mluvčí Ondřej Moravčík zmínil 65 případů, kdy došlo ke schvalování ruské agrese. U třiceti z nich padlo obvinění. „To je vyloženě schvalování nebo teoreticky popírání, obecně je to vyjádření nějaké nenávisti související s ruskou válkou,“ uvedl Moravčík, jenž zároveň zdůraznil, že v Česku stále platí svoboda slova a možnost se vyjadřovat. Ale jak upozornil v minulosti nejvyšší státní zástupce Igor Stříž, svoboda projevu má v demokratickém právním státě své limity.
Panebože! Obecné vyjádření nějaké nenávisti související s ruskou válkou, samozřejmě u vědomí toho, že stále platí svoboda slova, ale podle Stříže má v demokratickém právním státě své limity?
To už se všichni úplně a zcela zbláznili?


Myslím, že ty zhruba dvě miliardy, které utratíme za půl roku předsedání Evropské unii, se vyplatí, neboť ta přemíra fángliček, oslavných řečí a poplácávání se po ramenou přesvědčí ještě více lidí, že současnou vládu je třeba vyměnit co nejdříve, než nadělá mnohonásobně vyšší škody.
. Tato slova premiéra Fialy si dobře zapamatujte!
„My se soustředíme na to, abychom zajistili dostatek vojenské pomoci, aby Ukrajinci měli zbraně, s kterými mohou vybojovat svoji nezávislost a naši bezpečnost a naši svobodu. Oni bojují za nás.“

.
Rusové na Ukrajině vyřadili německým granátometem dodaným nedávno na Ukrajinu německou superúčinnou moderní houfnici PzH 2000.
Být německým zbrojařem, tak otevírám šampaňské a nutím Olafa posílat na Ukrajinu další a další zbraně až do posledního Ukrajince, který bude „stát u kanónu a pořád ládovat“.
Podle finského analytického centra CREA se Francie stala největším světovým odběratelem ruského LNG.
Stále více zemí EU říká, že neodebírají ropu a plyn z Ruska, ale realita je jiná: Polsko a Česko jej nakupují z Německa, Finsko a Francie ve formě LNG a řada západních zemí nakupuje ruskou ropu z Indie pod názvem „indická ropa“.
Fiala po summitu NATO: Západ teď víc naslouchá naší zkušenosti s Ruskem. Vzhledem k tomu, že se chystá silné vyzbrojení Německa, měl by Západ též silně naslouchat naší zkušenosti s Německem.
Německo a s ním i celá Evropská unie nyní podle časopisu Focus čelí sedmi fenoménům:
1. Pandemie
2. Válka
3. Inflace
4. Úroky
5. Trh práce
6. Nedostatek materiálů
7. Geopolitické nebezpečí
Když se ovšem nad jednotlivými body zamyslíte, zjistíte, že drtivou většinu z těch sedmi fenoménů způsobili politici EU svými mizernými reakcemi a rozhodnutími a nikoliv samotné fenomény.
Americké akcie zažily vlivem inflace, která ohrožuje ekonomický růst, nejhorší pololetí od roku 1970. Za posledních šest měsíců index S&P poklesl o 20,6%, ostatní americké indexy zažily obdobný pokles. Těch více než 30 bilionů dolarů státního dluhu si dříve nebo později holt vyberou svoji daň. A vzhledem k nesplatitelnosti tak ohromného dluhu…
Rozhodně si přečtěte páteční rozhovor Parlamentních listů s Petrem Hamplem!



MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Stříž – Svoboda projevu má v demokratickém právním státě své limity first appeared on .


Nejčtenější za týden