„Nežádoucí účinky covid vakcín jsou velmi vysoké,“ říká bývalý člen výboru CDC
RSS

„Nežádoucí účinky covid vakcín jsou velmi vysoké,“ říká bývalý člen výboru CDC

Dr. Martin Kulldorff, donedávna profesor na Harvard Medical School a člen Poradního výboru pro bezpečnost a řízení rizik léčiv, nyní na základě nových studií dospěl k závěru, že bezpečnostní profil mRNA vakcín proti COVID-19 je znepokojující.







Dr. Kulldorff až dosud vakcíny podporoval; jako příklad lze uvést, že loni na podzim se postavil proti názoru svých kolegů v podskupině pro bezpečnost vakcín CDC, když hlasoval pro nabídku vakcíny společnosti Johnson & Johnson zranitelným pacientům navzdory obavám z vedlejších účinků.



V novém článku, který zveřejnil Brownstone Institute , se Dr. Kulldorff odvolává na dvě nedávné studie. Za prvé na novou studii Fraimana a kol. založenou na údajích ze studií společností Moderna a Pfizer, která ukazuje jeden závažný vedlejší účinek na 800 očkovaných osob. To je podle Kulldorffových slov „na vakcínu velmi vysoké číslo. Žádná jiná vakcína na trhu se mu nepřibližuje“.



Dr. Kulldorff také odkazuje na nedávnou studii Christine Benn a kol. která na základě stejných údajů jako studie Fraiman ukazuje, že mRNA vakcíny nevedou k žádnému snížení úmrtnosti ze všech příčin.



Dr. Kulldorff sice tvrdí, že mRNA vakcíny mohou být přínosem pro osoby starší 70 let, ale pokud jde o ostatní, je to jeho závěr:



„Z údajů z klinických studií není jasné, zda přínosy převažují nad riziky pro dospělé v produktivním věku, kteří nebyli očkováni a kteří již neměli Covid. To platí jak z historického hlediska pro původní varianty Covidu, tak v současnosti pro novější varianty.“



Zdroj: dailysceptic.org
Článek „Nežádoucí účinky covid vakcín jsou velmi vysoké,“ říká bývalý člen výboru CDC se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden