CDU/CSU & Zelení – budoucí spolková vláda Německa
RSS

CDU/CSU & Zelení – budoucí spolková vláda Německa


V Německu se chystá nová vláda po volbách do Bundestagu na podzim 2025…



Vláda Semafor (SPD-FDP-Zelení)



Spolková vláda je nejméně oblíbenou vládou za poslední dekády. Sociální demokraté SPD, kteří vládu vedou se svým kancléřem Olafem Scholzem, stejně jako liberálové z FDP, jsou pod absolutním tlakem Zelených. Agenda vlády je jim zcela podřízena. Jak v podpoře ilegální migrace, tak likvidaci Německého průmyslu v rámci boje za klima.



Doplácí na to jak SPD, tak FDP. Podle průzkumů, by se liberální FDP do Bundestagu už nedostala a podpora SPD klesla na 14 %. Zelení se pohybují stabilně kolem 12 – 15 %. Takže u Zelených není žádný zásadní propad, protože ve volbách do Bundestagu v roce 2021 získala také skoro 15 %. 



Část (hlavně samozřejmě mladých voličů), tak Zelené podporuje ve všem, co prostě likviduje Spolkovou republiku Německo, takže jejich působení ve vládě považují za pozitivní.



Zemské vlády CDU-Zelení



Do 18.1.2024 vládla koalice CDU-Zelení v Hesensku. Nově jde o tzv. Grosse Koalition CDU-SPD. Koalice CDU-SPD-Zelení-Levice, jsou v různých variantách v dalších spolkových zemích například v Brémách, Braniborsku, Sasku, Durynsku, Bádensko-Württembersko, Porýní-Falc, Severní Porýní-Vestfálsko, Šlesvicko-Holštýnsko, Dolní Sasko, atd…



Na komunální úrovní ve městech, obcích a regionech spolu CDU/CSU a Zelení vládnou již dlouhodobě.



Spolková vláda CDU/CSU – Zelení



Spolková vláda stran CDU/CSU a Zelených je tedy jen otázkou času.  Šéfové  Friedrich Merz (CDU) a Markus Söder (CSU)  sice v médiích na Zelené útočí, nicméně v zákulisí se Zelenými kooperují. 



Když se například zemědělci rozhodli k demonstracím, tak se rozhodnutí o stávkách a blokádách okamžitě dostalo od regionálních politiků CDU k  ministrovi  hospodářství Robert Habeck (Zelení)  a ten ji hned označil za protest “krajní pravice”, kterou podporuje AfD.



“Věděl jsem,”  řekl  zelený vicekancléř Habeck ,  “že budou protesty.”  Informace ke mně dorazily ihned. Kolega z CDU z místní politiky upozornil poslance Zelených, že se něco chystá.



Podpora šéfky Zelených od CDU na sociálních sítích



Šéfka Strany zelených Ricarda Langová  se veřejně ztrapnila se svojí odpovědí na otázku o výši průměrného důchodu, kdy vůbec nevěděla o kolik vlastně jde dnes €uro a jak se dá s důchodem vyžít.  Generální tajemník NRW CDU Paul Ziemiak  na platformě X napsal:  „Ano, Ricarda Langová uvedla špatné číslo. Nesporně. Ale lidé: míra rozhořčení a zloby na internetu už není přiměřená. Každý, kdo posuzuje Ricardu Langovou tak přísně, by na sebe měl vždy uplatňovat stejná měřítka.“



“NRW CDU je také v koalici se Zelenými a ve vládě z velké části realizuje jejich program”,  říká  Ziemiak za CDU.



Průzkumy voleb do Bundestagu – vláda CDU/CSU – Zelení by měla většinu



CDU/CSU by měla podle posledního průzkumu 31 % a zvítězila by ve volbách. Zelení by získali 12 %. CDU/CSU by mělo 230 křesel. Zelení 89 křesel. Dohromady tedy 319 křesel. Což je většina z 630 křesel. Vláda CDU/CSU-Zelení by tak měla jistotu o 8 hlasů navíc, než opozice v podobě AfD (23 %), socdem SPD (14 %). Liberálové z FDP (4-5 %) a Die Linke (4 %), by se do Bundestagu nedostali. Nová konzervativně-levicová strana BSW (Bündnis Sahra Wagenknecht) má v průzkumech kolem 14 %, nicméně, ta by také zůstala v opozici.



Německo a další vláda Zelených



Němce tak zjevně po 4 letech vlády  “semafor”  (2021 – 2025) čekají zjevně další 4 roky (2025 – 2029) pod vládou Zelených. To znamená více ilegální migrace, islamizace, Green dealu, boje za klima, genderu, propagace LGBTQ a vojenské podpory Ukrajiny, tedy kompletní agendu globalizace…



Autor: Redakce, 22.1.2024



Zdroj:



https://dawum.de/Bundestag/INSA/2024-01-16/



The post CDU/CSU & Zelení – budoucí spolková vláda Německa first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden