Po přejmenování ulice, kde je ambasáda USA, přejmenovala Moskva i náměstí, kde se nachází britská ambasáda
RSS

Po přejmenování ulice, kde je ambasáda USA, přejmenovala Moskva i náměstí, kde se nachází britská ambasáda

Nedávno jste si zde mohli přečíst o přejmenování náměstí, kde se nachází ambasáda USA v Moskvě, na náměstí Doněcké lidové republiky. Název odhlasovali v  referendu sami Moskvané, přičemž stejně se nyní postupovalo i v případě ambasády britské…
Moskevské úřady uvedly, že Moskvané se rozhodli pojmenovat oblast podél Smolenského nábřeží mezi Protočnou uličkou a sjezdem do ulice Nový Arbat podle Luhanské lidové republiky (LNR).
Obyvatelé Moskvy uznali příspěvek Británie k rozpoutání konfliktu na Donbasu hlasováním o přejmenování oblasti poblíž britského velvyslanectví na náměstí Luhanské lidové republiky. O výsledku referenda v pondělí informoval velvyslanec LNR v Ruské federaci Rodion Miroshnik.
„Jsem velmi šťastný! Pokud pošlou dopisy z rezidence britského premiéra na Downing Street 10 v Londýně jejich ambasádě v Moskvě a pošlou je na adresu ‚náměstí Luhanské lidové republiky‘, budou se neustále cítit zodpovědní za to, co se stalo na Donbasu! Myslím si, že tímto krokem Moskvané správně uznali příspěvek britské vlády k rozpoutání konfliktu na Donbasu!“ řekl.
Předtím moskevské úřady informovaly, že se občané rozhodli pojmenovat oblast podél nábřeží Smolenskaja mezi Protočnou ulicí a křižovatkou s ulicí Nový Arbat po LNR. Do hlasování, které proběhlo v rámci projektu Aktivní občané, se zapojilo celkem 109 603 lidí. Možnost zvolená většinou získala 56,85 % hlasů.
Tolik informace přímo z Moskvy. Nyní už jen čekám, kdy změní adresu i česká ambasáda. Nedávno totiž při příležitosti přejmenovávání ambasády USA byla připomenuta i Praha, která podobně přejmenovala sídlo ruské ambasády. Co myslíte, jaký název by tentokrát Moskvané zvolili?
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden