Pojištění elektromobilů je dvakrát dražší než u benzinových vozidel
RSS

Pojištění elektromobilů je dvakrát dražší než u benzinových vozidel


Řidiči elektromobilů musí platit za pojištění více než dvakrát tolik než ti, kteří vlastní modely s benzinovým motorem, protože pojistné za elektromobily vzrostlo za rok o 50 %, jak ukázaly údaje. Více informací přináší deník The Telegraph. (Foto: Flickr)









Podle britské makléřské společnosti Howden Group vzrostlo typické pojistné pro elektromobily (EV) na 1 344 liber, což je o 50 % více než před rokem.



To je dvojnásobek ceny pojištění pro vozy se spalovacím motorem, což Howden přičítá vyšším nákladům na opravy elektrických modelů.




Nabíjecí stanice Tesla v mrazu nefungují. Majitelé jsou v šoku

Pojistné za všechny typy automobilů v loňském roce prudce vzrostlo, ale nárůst u elektromobilů byl větší jak proporcionálně, tak v reálném vyjádření, uvedla společnost.



Například zatímco náklady na pojištění typického vozu se spalovacím motorem (ICE) vyskočily o 31 %, samotné číslo se zvýšilo z 514 na 676 liber, což je o zhruba 668 liber ročně méně než pojištění elektromobilu.



Howden to přičítá vyšší četnosti pojistných událostí řidičů elektromobilů a vyšším průměrným nákladům na jednu pojistnou událost než u řidičů modelů s ICE.




Polák při cestě na hory varuje před nákupem elektromobilu

Průměrné náklady na jednu pojistnou událost v případě náhodného poškození byly u elektromobilů obvykle o 35 % vyšší, uvedla společnost.



Howden uvedl, že to bylo způsobeno složitější technologií elektromobilů, která obvykle vyžaduje specializované mechaniky se specifickým vybavením.



Baterie jsou také „drahé a náchylné k poškození“, dodal Howden.




Hřbitov elektrických zelených skútrů, kterým došly baterie

Carl Shuker, šéf makléřské společnosti ve Velké Británii a Irsku, řekl agentuře Bloomberg: „Prodlužuje se doba opravy, zvyšují se náklady na součástky a pravděpodobně dochází k většímu počtu odepsaných elektrických vozidel, protože zůstatková hodnota je v současné době obzvláště nízká.“



Zpráva přichází v návaznosti na zprávy, že některým řidičům elektromobilů je pojištění zcela odmítáno nebo jsou jim účtovány vyděračské částky až do výše 5 000 liber a více za roční pojištění.



Zdroj: dailysceptic.org




Elektromobily mají téměř o 80 % více problémů než klasické benzínové

Článek Pojištění elektromobilů je dvakrát dražší než u benzinových vozidel se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden