USA: Válečný štváč Lindsey Graham vyzývá k okamžitému tvrdému útoku na Írán
RSS

USA: Válečný štváč Lindsey Graham vyzývá k okamžitému tvrdému útoku na Írán


Jeden z nejhorších amerických jestřábů, republikán Lindsey Graham, vyzývá k aktu, v jehož důsledku by mohl být rozdmýchán mnohem rozsáhlejší konflikt, neboť by šlo o vyhlášení války jedné z jaderných mocností.
Ovšem zajímavější než prohlášení světoznámého válečného štváče, který miluje války víc než cokoli jiného, jsou reakce řadových Američanů i kolegů z řad politiků, kteří mu jeho prohlášení dali pořádně „sežrat.“
Tentokrát jde samozřejmě o reakci na útok na americké vojáky, kteří však v podstatě nemají v oblasti co dělat. Není i toto vměšování US army do cizích zemí a rozpoutávání konfliktů jedním z důvodů, proč je nyní v zemi rekordně malý zájem o vstup do armády?
I když je Graham zástupce republikánů, patří k tzv. RINOs, kteří jsou názorově blíž spíše k demokratům. Druhým proudem jsou MAGA republikáni, zpravidla odpůrci věčných válek.
Mimochodem, stejně fanatickou válečkou štváčkou je také další RINO republikánka Nikki Haley, poslední konkurentka Trumpa v boji o prezidentský post.
Senátor Lindsey Graham opět předvádí svou lásku k válce a volá po tom, aby USA okamžitě udeřily na Írán. „Udeřte je tvrdě,“ prohlásil.
Graham byl široce grilován na sociálních sítích svými republikánskými kolegy poté, co v neděli odpoledne vydal své prohlášení.
Senátor reagoval na zprávy o útoku bezpilotního letounu v Jordánsku, který zabil tři americké vojáky.
„Když Bidenova administrativa řekne ‚ne‘, Íránci ‚ano‘,“ uvedl Graham v prohlášení zveřejněném na platformě X, dříve známé jako Twitter.
„Rétorika Bidenovy administrativy naráží v Íránu na hluché uši. Jejich politika zastrašování Íránu žalostně selhala. V regionu došlo k více než 100 útokům proti americkým silám. Írán se nenechá odradit.“
„Bidenova administrativa může zlikvidovat všechny íránské zástupce, které se jí zlíbí, ale íránskou agresi to neodradí,“ dodal Graham. „Vyzývám Bidenovu administrativu, aby udeřila na významné cíle v Íránu, a to nejen jako odvetu za zabíjení našich sil, ale také jako odstrašení proti budoucí agresi.“
Senátor za Jižní Karolínu pokračoval: „Jediná věc, které íránský režim rozumí, je síla. Dokud nezaplatí cenu za svou infrastrukturu a personál, útoky na americké vojáky budou pokračovat.“
„Udeřte na Írán hned. Udeřte je tvrdě,“ uzavřel Graham.
Vlákno bylo široce zesměšňováno konzervativci America First (MAGA).
Mezi komentáři se objevily například následující:
„Bezdětný válečný jestřáb usiluje o totální zničení,“ uvedl jeden z diskutujících.
„Drž sakra hubu, ty zženštilý hajzlíku,“ reagoval Anthony Sabatini, republikánský kandidát do Kongresu.
„Udeřit je čím? Zájmeny Oni/Oni?“ – ptá se další v narážce na u armády prosazovanou genderovou ideologii.
„Dali jste Ukrajině všechny naše dělostřelecké granáty a americký prezident je zaneprázdněn bojem proti svým vlastním občanům v Texasu,“ napsal konzervativní rozhlasový moderátor Jesse Kelly.
„Kdo si myslíš, že za tebe bude bojovat v téhle válce? Všichni víme, že to nebudeš ty, kdo si ušpiní ruce,“ dodal Kelly.
„Válečná mašinérie hlasuje pro ponechání našich vojáků na Blízkém východě jako návnady, financuje naše nepřátele, dokud nezabijí Američany, a pak používá mrtvé vojáky jako ospravedlnění pro novou válku,“ napsal kandidát do Kongresu America First a veterán Zlaté hvězdy Joe Kent. „Z tohoto podvodu má prospěch pouze Írán a dodavatelé obrany, kteří vlastní příliš mnoho členů naší vlády.“
„Lindsey miluje posílání vašich dětí na smrt, kdykoli a kdekoli,“ napsal populární protrumpovský účet „Catturd“.
Novinářka Laura Loomerová dodala: „Válečné porno.“
Sloupkař Red State Buzz Patterson napsal: „Přál bych si, aby se na mě někdo díval tak, jako se Lindsey dívá na válku.“
„Lindsey v současné době leží na svém  gauči a pobrukuje si bombu, bombu, bombu, Írán, s kreslenými dolarovými nápisy v očích,“ napsal memer Carpe Donktum.
„Pouze pokud vás dokážeme připoutat k raketě,“ napsal republikánský delegát ze Západní Virginie Geno Chiarelli.
Téměř všechny další reakce byly podobně negativní, což jen podtrhuje, že většina Američanů tyto válečné výpravy nepodporuje…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek USA: Válečný štváč Lindsey Graham vyzývá k okamžitému tvrdému útoku na Írán se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden